«Укрзалізниця» оголосила про розпродаж списаних вагонів
«Укрзалізниця» оголосила про розпродаж списаних вагонів

«Укрзалізниця» оголосила про розпродаж списаних вагонів. Про це повідомив директор з економіки та фінансів УЗ Андрій Рязанцев у соцмережі Facebook.

Нагадаємо, що у 2019 році «Укрзалізниця» перевезе понад 334,2 млн т вантажів, що на 3,7% (на 11,9 млн т) більше, ніж у 2018 році. 

«Як і обіцяли, починаємо продаж 16 тисяч вагонів, які відпрацювали свій ресурс», – написав він.

Перші 150 вагонів вже розміщені на електронному майданчику ProZorro.

«Дякую за якісну роботу департаменту майнової політики та директорові з юридичних і майнових питань Резнику Артурові Борисовичу», – зазначив топ-менеджер.

Крім того повідомляється, що в результаті останнього аукціону, на якому були розіграні права на використання вагонів УЗ, були орендовані 100 напіввагонів і 50 хопер-зерновозів.

Початкова ціна оренди нанапіввагона становила 819 грн, а хопера-зерновоза – 1055 грн.
Фінальна ціна: напіввагона від 960 до 1100 грн, хопера-зерновоза від 2612 до 4160 грн.
Середньозважена ціна: оренда напіввагона 1024,10 грн, хопера-зерновоза – 3135,9 грн.

Ціни вказано без ПДВ.

Рязанцев зазначив, що збільшилася кількість компаній, які беруть участь у торгах. Оренда напіввагонів зацікавила від 9 до 12 учасників, хопер-зерновозів від 5 до 8 учасників.

Останні аукціони показують тенденцію з фіксації ціни в певному діапазоні, з незначними коливаннями щодо різних лотів. Крім одного лота по хопер-зерновозах, де ціна переможця значно відрізнялася від ціни переможців за іншими лотами", – зазначив директор.

Крім того, він відзначив той факт, що на аукціонах відсутні великі вантажовідправники, оскільки до сьогоднішнього дня виставлялися невеликі обсяги послуг з перевезення, які цікавлять невеликих експедиторів і середніх вантажовідправників.

Зростання кількості учасників торгів – позитивний сигнал, оскільки саме цій групі вантажовідправників складніше отримувати якісні послуги перевезення. А так вони їх купують з гарантією і отримують вчасно", – заявив він.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 лютого 2019
Кабмін повернув на доопрацювання проект розвитку «Укрзалізниці»
Кабмін повернув на доопрацювання проект розвитку «Укрзалізниці»: у березні уряд має розглянутий доопрацьований варіант. Про це на своїй...
24 січня 2019
«Укрзалізниця» провела перші аукціони з оренди вагонів
Акціонерна компанія «Укрзалізниця» провела перші аукціони з продажу послуг оренди вагонів за здійснення перевезення вантажів. Про це...
20 січня 2019
«Укрзалізниця»: на електронні торги  виставлять разом з  вагонами і цілі маршрутні відправлення
«Укрзалізниця» планує виставити на торги цілі маршрутні відправлення. Про це повідомив заступник директора філії «Центр...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...