Тваринники не зверталися за держпідтримкою через відсутність інформації: дослідження
Тваринники не зверталися за держпідтримкою через відсутність інформації: дослідження

Результати електронного опитування, проведеного Асоціацією тваринників України в грудні 2018 року, показали, що 20% респондентів не звернулися за держдотаціями. Сільгоспвиробники пояснили це відсутністю достатньої інформації. Серед інших причин назвали бюрократичну складність та складні вимоги до отримання дотацій. Про це пише Kurkul.com з посиланням на АТУ.

Нагадаємо, що АgroРolit.com запустив флеш-моб GoЗаАгроДотаціями, тож кожен охочий може взяти в ньому участь. Також нагадаємо розподіл видатків Державного бюджету у 2018 та 2019 роках (оновлено).

Також серед тих суб’єктів господарювання, які працюють у галузі тваринництва, але не звернулися за держпідтримкою, Асоціація тваринників України поцікавилася, наскільки бізнес був поінформований про державну підтримку в галузі тваринництва.

Зрештою, 59% серед опитаних повідомили, що знали про держпідтримку і навіть цікавилися її деталями. Ще 30% знали в загальних рисах про держпідтримку. Натомість 11% опитаних відповіли, що взагалі не були поінформовані.

«На питання «Чи зверталися Ви за держпідтримкою у галузі тваринництва (4 млрд грн) у 2018 році?» до 80% повідомили, що зверталися. Ще 20 %, із тих, хто взяв участь в опитуванні, не звернулися за держдотаціями», — ідеться в повідомленні.
Більша частина із тих, про просив про держпідтримку (69%), звернулася по дотацію на утримання корів. До 24% опитаних просили часткове відшкодування вартості племтварин, ще 19% — по дотацію на молодняк, а 2% опитаних подавали запит на компенсацію вартості об’єктів, профінансованих за рахунок банківських кредитів (будівництва та/або реконструкції тваринницьких ферм та комплексів, доїльних залів, підприємств із переробки с/г продукції).

Загалом, в опитуванні взяли участь 140 представників тваринницького бізнесу.

Опитування було націлене виключно на діючий бізнес, який веде діяльність у галузі тваринництва або тісно пов’язаний із тваринництвом, а також у відповідності до встановлених вимог може претендувати на отримання дотацій за бюджетною програмою 2801540 «Державна підтримка галузі тваринництва», на яку було виділено у 2018 році у розмірі 4 млн грн.

Анкетування було проведено з метою з’ясувати думку представників тваринницького бізнесу щодо держпідтримки в 2018 році та питань, які виникають при цьому.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

12 березня 2019
В Україні хочуть знизити податок для свинарів
Голова Асоціації тваринників України (АТУ) Ірина Паламар звернулася до Кабінету Міністрів України та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана із...
7 березня 2019
Податковий комітет ВР готовий розглянути зниження податків для свинарів
Асоціація тваринників України (АТУ) звернулася до Кабінету Міністрів України та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана із проханням тимчасово...
19 лютого 2019
За останні 5 років поголів’я ВРХ зменшилося на 19%, свиней – на 21%
Протягом останніх 5 років в Україні спостерігається спадаючий тренд у тваринництві: поголів’я великої рогатої худоби (ВРХ) зменшилося на 19%, а...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...