В Україні видали першу ліцензію на продаж і виробництво продуктів з марихуани
В Україні видали першу ліцензію на продаж і виробництво продуктів з марихуани

Державна служба України з лікарських засобів та контролю над наркотиками видала першу ліцензію на імпорт високоякісної канабідіол (КБД) – сировини, екстрактів і концентратів, готових КБД-продуктів, обробку КБД, оптовий продаж готової продукції КБД, а також на реекспорт концентратів КБД і продуктів переробки КБД в Європу і на світовий ринок. Про це повідомляє Kurkul.com.

Нагадаємо, вирощування конопель визнали галуззю сільського господарства.

Команда C21 перебуває в процесі подачі заявки на отримання додаткових ліцензій, зокрема на вирощування конопель.

КБД-екстракти та продукти з мінімальним вмістом тетрагідроканнабінолу є законними в багатьох країнах Європейського Союзу. C21 тепер матиме можливість поширювати і продавати свої фірмові продукти в багатьох країнах ЄС.Компанія вже відкрила представництво в Києві.

C21 Investments Inc. культивує, обробляє і поширює продукти з канабісу в США. Компанія володіє площами, на яких вирощується конопля в штаті Орегон.

З 17 жовтня Канада стала другою країною світу, де можна вільно купувати і продавати марихуану. Жителі Канади віком від 18 років можуть купити в авторизованих магазинах один грам канабісу.

Сейм Литви 11 жовтня ухвалив поправки до закону, які узаконили медикаменти з вмістом коноплі.

Днями повідомлялося, що американські штати Мічиган, Міссурі та Юта проголосували за легалізацію конопель в медичних і рекреаційних цілях.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...