У Верховній Раді пропонують прийняти за основу законопроект про питну воду для села
У Верховній Раді пропонують прийняти за основу законопроект про питну воду для села

13 листопада поточного року, у Верховній Раді Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи пропонує нардепам прийняти за основу законопроект № 9020 про внесення змін до Закону «Про Загальнодержавну цільову програму «Питна вода України» на 2011-2020 роки». Про це повідомляє AgroPolit.com.

Законопроект спрямований на забезпечення громадян, які проживають у сільській місцевості, питною водою в необхідних обсягах.

У Держбюджеті України-2018 на виконання Загальнодержавної цільової програми на 2011-2020 роки «Питна вода України» передбачено 200 млн грн.

Відповідно до чинної Постанови Кабміну № 141 від 23.02.2011 року «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Питна вода України» бюджетні кошти можуть бути спрямовані на  будівництво та реконструкцію водозабірних споруд, очисних споруд, фільтрувальних станцій, оснащення лабораторій здійснення контролю якості води.

Проте даний порядок не передбачає можливість повноцінного фінансування пріоритетних проектів для забезпечення людей питною водою у сільській місцевості, таких, як будівництво, ремонт, реконструкція групових водопроводів (очисних споруд, магістральних водоводів, розвідних мереж), локальних водопроводів, водогонів, каналізаційних мереж водовідведення, гідротехнічних споруд.

Запропонований Комітетом проект закону забезпечить реалізацію державної політики у цьому питанні.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

20 листопада 2018
Названо аграрні законопроекти, які сьогодні розглянуть у Раді
Аграрні законопроекти включені в перелік законопроектів, які Верховна Рада розглядатиме сьогодні. Про це на своїй сторінці на Фейсбук  написав...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...