На Харківщині згоріли склади з зерном
На Харківщині згоріли склади з зерном

Пожежа на двох складських будівлях приватного сільськогосподарського підприємства, в яких зберігались пшениця та соняшник, згоріли в Барвінківському районі у Харківській області. Про це повідомила прес-служба головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Нагадаємо, внаслідок пожежі на Одещині фермер втратив 20 га урожаю.

Повідомлення про пожежу на зерносховищах надійшла пожежникам у ніч на неділю, 21 жовтня.

Пожежу першими почали ліквідовувати пожежники підприємства на своїй автотехніці, згодом до них приєдналися рятувальники пожежно-рятувальної частини ДСНС.

На той час два складські будівлі вже горіли повністю на площі 800 квадратних метрів та існувала загроза розповсюдження вогню на сусідні.

Складності в пожежогасінні додавало велике горюче навантаження всередині складів. В одному з них зберігалося 1 795 т соняшнику, в іншому – 1 679 т пшениці», – йдеться у повідомленні.

Завдяки оперативним діям рятувальників менш ніж за дві години пожежу вдалось локалізувати та відвести загрозу розповсюдженню полум’я на поруч розташовані склади. Повна ліквідація відбулася аж увечері того ж дня.

Причина пожежі та розмір завданих збитків встановлюються.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 грудня 2019
Експорт української горілки зріс майже на третину
За остані три роки експорт української горілки за кордон зріс на 28,4% у грошовому вираженні. Про це свідчать дані Держстатистики. Так, у...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...