В Україні зафіксували рекордний врожай сорго
В Україні зафіксували рекордний врожай сорго

Рекорд з найвищої врожайності сорго встановлено у ПП «Тимбай» у селі Маківка Рокитнянського району Київської області. Про це повідомляє прес-служба AGRO.BIO.

Нагадаємо, Україна збільшила експорт курятини.

Рекорд України встановлено в категорії «Агропромисловий комплекс» — найвища врожайність зерна. Врожай зерна сорго — 14,43 т/га.

«Я задоволений урожайністю, думаю будемо додавати площі. Тому що сорго є перспективною і урожайною культурою. По затратах сорго менше, ніж кукурудза», — заначив Юрій Тимбай, голова ПП «Тимбай»

За його словами, такого результату вдалося досягти завдяки впровадженню «Інноваційної технології вирощування сорго», розробленої ТОВ «Науково-виробниче товариство «УКРСОРГО» та  компанією-виробником мінеральних добрив AGRO.BIO у співпраці з компанією Cajo  Inc., яка володіє правом на реєстрацію в Україні гібридів сорго, що включені  в технологію вирощування.

Сорго посіяно міжряддям 70 см і 35 см. Найбільший урожай отримали на посіві 20 см на 50 см, де сконцентровані всі міндобрива ідуть прямо у рядок до рослин», — продовжує Юрій Тимбай.

Генеральний директор НВТ «Укрсорго», канд. біологічних наук Ярослав Бардин впевнений, що рекорд, встановлений у ПП «Тимбай», не зможуть побити ще років 10.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...