Вночі обстріляли автомобіль фермера: постраждали дві людини
Вночі обстріляли автомобіль фермера: постраждали дві людини

Близько 21 год. 10 жовтня на трасі Херсон—Феодосія невідомі розстріляли автомобіль керівника ТОВ «Славута Юг»  Андрія Федоренка. Зловмисники випустили 14 куль. Фермер та його водій у цей час були у автомобілі. Про це повідомляють Kurkul.com.

Нагадаємо, до будинку родичів очільника організації «Всеукраїнська Аграрна Рада» Андрія Дикуна завітали 25 старших слідчих з семи областей України.

За словами Андрія Федоренка, невідомі відкрили вогонь з автомобіля Toyota Land Cruiser. Зловмисники на великій швидкості вїхали в автомобіль фермера, тим самим змусивши його зупинитися. Після цього вони відкрили вогонь і зникли у невідомому напрямку.

У результаті обстрілу постраждало двоє чоловіків. Їх госпіталізували до херсонської лікарні.

Мене прооперували, куля увійшла в спину, вийшла в шию. Лікарі сказали, що я дивом живий», — розповідає постраждалий фермер.

Водій бізнесмена отримав поранення в ногу. Він також перебуває у лікарні.

Андрій Федоренко вважає, що обстріл був логічним продовженням рейдерських нападів на херсонські підприємства. Він розповів, що в 2017 р. його намагалися викрасти, і лише завдяки щасливому випадку йому вдалося втекти. Навесні 2018 р. протистояння з рейдерами вийшло на новий виток, коли «чорні» реєстратори переписали на сторонніх осіб підприємства фермера.

Поліція розслідує справу за статтею про замах на вбивство двох і більше осіб. З'ясовується тип зброї, з яким приїхали злочинці.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

28 травня 2021
На Миколаївщині арештували депутата, який влаштував стрілянину через земельну суперечку
Депутату Баштанської райради на Миколаївщині, підозрюваному, у замаху на умисне вбивство двох осіб, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...