Вінницький виконком Аграрної партії висловив недовіру голові політсили Віталію  Скоцику
Член Президії Політичної ради Аграрної партії Михайло Поживанов

Виконком Вінницької обласної партійної організації Аграрної партії України провів 11 вересня 2018 року зібрання з питань недовіри голові політсили  Віталію  Скоцику. Про це сказано у групі на ФБ «Аграрії  вінничини», в якому прикріплено заяву та 19 фото з  цього зібрання.

Нагадаємо, що наразі під Києвом відбувається засідання політичної ради та президії політсили. На порядку денному два питання: звільнення з посад низки заступників голови АПУ (Корбана, Шандру, Поживанова та інших), оцінка дій голови АПУ, а також — можливе об’єднання Аграрної партії з будь-якою іншою політсилою.

Раніше AgroPolit.com писав із  посиланням на члена політради Аграрної партії України Аліма Міщука, що 20 керівників партійних організацій АПУ висловили недовіру голові партії Віталію Скоцику і тепер рішення за виконкомами (підтримати чи ні).

Натомість голова партії заявляв, що ніяких недовір немає і сьогодні партію рейдерять, спеціально інтегруючи в керівні органи проросійських агентів.

Про хронологію конфлікту читайте більше у матеріалі «Бунт на аграрному кораблі».

Недовіра голові партії, зміна виборчого законодавства та демократизація Аграрної партії України, саме такі питання стали найактуальнішими на розширеному виконкомі Вінницької обласної партійної організації Аграрної партії України. На початку зібрання про події що відбуваються в партії розповідали голови Вінницької, Черкаської, Хмельницької та Чернігівської обласних партійних організацій. Партійці мали багато питань в тому числі і про медійну активність голови партії та відсутність фактичної підтримки регіону. Обговорювали також чому Центральний апарат АПУ не допомагає у вирішенні місцевих проблем та висловлювали свої очікування від керівництва партії. Після доповіді та обговорення члени Виконавчого комітету ВОПО АПУ проголосували питання про висловлення недовіри голові партії Віталію Євстафійовичу Скоцику. Рішення було прийняте більшістю голосів», - сказано  у повідомленні.

 

Велику та емоційну дискусію викликали питання зміни виборчого законодавства та пропозиції внесення змін в статут Аграрної партії України. «Більшістю голосів аграрії вирішили, що партійний статут потрібно змінювати в бік більшої демократизації партії, перетворення її з партії яка працює на лідера, в партію у якій лідер перший серед рівних.

Також, вінницькі аграрії визначились зі своєю позицією щодо зміни виборчого законодавства. Партійці ухвалили рішення за яким будуть вимагати від депутатів Верховної Ради прийняти у другому читанні зміни до виборчого законодавства. На думку вінницьких аграріїв, прийшов час відкрити для людей списки партій і дати можливість пройти в Верховну Раду не лише грошовим лантухам та ставленикам олігархів», -  сказано  у повідомленні.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...