Молочну компанію «Галичина» визнали банкрутом
Молочну компанію «Галичина» визнали банкрутом

Госпсуд Львівської області визнав банкрутом ПрАТ "Галичина" та відкрив ліквідаційну процедуру. Провадження в справі про банкрутство ПрАТ Галичина було порушене судом 24 листопада 2015 р., передає FinBalance.

Нагадаємо, громадськість закликала притягнути до відповідальності недобросовісного виробника масла.

Згідно з судовими матеріалами, розпорядник майна встановив, що активи ПрАТ "Галичина" становлять 231,8 млн грн, а згідно з реєстром вимог кредиторів боржника його загальна кредиторська заборгованість – 1,18 млрд грн. Відповідно майнових активів боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів.

Ознак фіктивного банкрутства або доведення до банкрутства розпорядником майна не встановлено", – зауважується в постанові Госпсуду Львівської області.

У червні 2018 року Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу ПрАТ "Галичина" та в рамках вказаної справи скасував постанову Львівського апеляційного госпсуду від 22 листопада 2017, залишивши в силі ухвалу Госпсуду Львівської області від06 липня 2017, якою були визнані грошові вимоги Укрексімбанку до ПрАТ "Галичина" на 889,4 млн грн як такі, що забезпечені заставою компанії-боржника.

Постановою Львівського апеляційного госпсуду від 22 листопада 2017 апеляційну скаргу Укрексімбанку було задоволено, ухвалу суду першої інстанції скасовано та визнано грошові вимоги ПАТ Укрексімбанк до ПрАТ "Галичина" у сумі 889,4 млн грн.

Ухвалюючи таке рішення, суд апеляційної інстанції виходив з того, що загальна сума вартості предметів забезпечення, визначена сторонами в іпотечному договорі та договорах застави, становить 191,5 млн грн, а тому, за висновками суду, забезпеченими є вимоги банку саме на цю суму, а інші вимоги мають бути визначені як конкурсні з віднесенням їх до відповідної черговості задоволення.

Згідно з судовими матеріалами, між Укрексімбанком та ПрАТ "Галичина" укладені кредитні договори, заставою за якими виступають будівлі комплексу заводу по переробці молока та виготовлення молочної продукції в Радехові Львівської області, комунікації, обладнання та транспортні засоби за тією ж адресою, права на торговельні марки Мої корівки та Галичина, готова продукція на складі і в обороті.

За даними НКЦПФР, власником 100% акцій ПрАТ "Галичина" є кіпрська компанія Бросмонт Холдінгз Лімітед.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

21 жовтня 2019
В Україні вводиться в дію Кодекс із процедур банкрутства
З 21 жовтня 2019 року вводиться в дію Кодекс України з процедур банкрутства, який набрав чинності 21 квітня 2019 року. Про це...
23 квітня 2019
В Україні почав діяти Кодекс із процедур банкрутства
В Україні набув чинності Кодекс із процедур банкрутства № 2597-VIII, який запроваджує процедуру банкрутства фізичних осіб. Його буде введено в...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...