Назвали умову, за якої проведення електронних земельних торгів в Україні буде ефективним
Назвали умову, за якої проведення електронних земельних торгів в Україні буде ефективним

Нардепи мають розробити та прийняти законопроект про проведення електронних земельних торгів, а після ухвалення відповідного закону – зайнятися розбудовою спеціальної технічної інфраструктури. Про це у еклюзивному матеріалі для AgroPolit.com розповів доктор економічних наук, заступник голови ради Асоціації «Земельна спілка України» Андрій Мартин.

Нагадаємо, уряд провалив запуск електронних земельних аукціонів і готує постанову про примусовий запуск для Держгеокадастру.

«Але такі довготривалі шляхи здійснення реформ ніколи не приваблювали уряд Володимира Гройсмана, адже, якщо дуже хочеться, то чому уряд мають цікавити якісь нудні юридичні формальності? Це ж уряд – він сам має вирішувати, що законно, а що ні!», - зазначає Мартин.

Експерт додає, що спеціальне законодавство, що вичерпно врегульовувало процедуру проведення земельних торгів, було прийняте в Україні у далекому вже 2012 році.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...