Наступного тижня хімічні підприємства Ostchem зупинять роботу в Україні
Наступного тижня хімічні підприємства Ostchem зупинять роботу в Україні

Хімічні підприємства Ostchem змушені будуть через тиждень зупинити роботу через відмову «Укрзалізниці» подавати вагони для відвантаження їхньої продукції.  Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, сотні підприємств, тисячі товаровиробників та сотні тисяч людей понесуть збити на рівні сотень мільйонів доларів, після закриття 99 станцій з відвантаження та інших нововведень «Укрзалізниці».

«УЗ тиждень тому перестала подавати вагони. В результаті продукція не відвантажується, заводи змушені затарювати свої склади. Якщо не відновлять подачу вагонів, у середньому за тиждень склади підприємств будуть повністю заповнені, їм доведеться зупинити роботу», — йдеться у повідомленні.

В Ostchem уточнили, що особливо критична ситуація склалася на черкаському «Азоті», «Рівнеазоті», однак і робота сєверодонецького «Азоту» є під загрозою.

Якщо подачу вагонів не буде відновлено — під загрозою опиниться осіння посівна. Хімпідприємства зупиняться і нестимуть збитки, аграрії ризикують недоотримати необхідні їм добрива», — додають представники підприємства.

За її даними, добова потреба кожного з хімпідприємств у піввагонах — близько 20 од.

Керівники черкаського «Азоту», «Рівнеазоту» та сєверодонецького «Азоту» звернулися з листом до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і керівництва «Укрзалізниці» з проханням про негайне вирішення проблеми.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...