Експерти розповіли про майбутнє українського експорту
Експерти розповіли про майбутнє українського експорту

За перші чотири місяці 2018 року експорт товарів з України в ЄС зріс на 43% в порівнянні з 2017 р., і склав $6,6 млрд. Про це повідомляє Сегодня.

Нагадаємо, сільське господарство стало найбільш рентабельною галуззю економіки України у 2017 році.

Український уряд налаштований досить оптимістично, заявляючи, що в майбутньому частка українського експорту буде тільки збільшуватися. Так, за офіційними даними, в минулому році наша країна мала 159 торгових партнерів. Що стосується експорту в ЄС, то експерти впевнені, надалі він буде тільки збільшуватися.

Така тенденція збережеться і в майбутньому, тому що українська продукція набагато дешевше. У багатьох випадках вона і більш екологічно чиста через те, що у нас останні 25 років відбувається падіння промисловості. Ну і, відповідно, великі українські аграрні підприємства працюють в напрямку екологічно чистого продукту. А це все те, що дуже потрібно Європі. Тому я думаю, що перспектива дуже велика, і ми будемо продовжувати нарощувати аграрний експорт в Європу, – говорить Новак.

Василь Юрчишин також зазначає, що є всі підстави розраховувати на розширення торгівлі та експорту з кількох причин. По-перше, очікується, що світова економічна динаміка в цьому і в наступному році буде мати досить непоганий і зовнішній попит і буде сприяти нашому виробництву. А по-друге, економіка повільно, але все ж перебудовується.

Багато експортерів виходять на нові ринки, раніше дуже багато не утрудняли себе і були зорієнтовані на Росію. Зараз все більше і більше з'являється географічно нових регіонів, куди надходить український експорт. І є підстави очікувати, що це буде відбуватися і далі, українські експортери будуть збільшувати свою присутність на різних ринках. Та й національна політика буде більш доброзичливою, більш підтримуючою по відношенню до експортерів. Тому я думаю, що повільно, але досить упевнено в найближчі пару років експортні можливості України будуть розширюватися, – підсумував експерт.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...