В Україні катастрофічно знизилася ціна на мед
В Україні катастрофічно знизилася ціна на мед

Продавати зараз мед невигідно ціни впали до збиткового рівня. Оптовики в середньому по Україні пропонують мед по 27 гривень за кілограм. Про це пише agrarii-razom.com.

Нагадаємо, закупівельні ціни на український мед – у 2-3 рази нижчі за світові.

Розповіді про нібито падіння цін на світовому ринку недостовірні, адже за даними фіскальних органів з початку нинішнього року по травень було експортовано 15 тис. тонн меду за середньої ціни $2,2 за кілограм.

Тому вітчизняний пасічник вправі розраховувати хоча б на $1,5 за кілограм, а то й на $1,7. Адже торішніх перехідних запасів лишилося небагато, а цьогорічний збір меду прогнозують меншим через численні потрави та погодні умови.

Експерти медового ринку радять пасічникам не поспішати з реалізацією, купувати діжки, закладати в них продукцію і чекати осені, коли буде справедлива ціна.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...