Рейдери знову «полюють» на Ниву-2010
Рейдери знову «полюють» на Ниву-2010

Днями відбулося засідання суду щодо розгляду уже третьої справи проти Миколи Трибиненка — власника господарства «Нива-2010» у с. Бережинка на Кіровоградщині. Про це повідомляє Kurkul.com.

Нагадаємо, підприємство «Нива-2010» у червні 2017 р. зазнало першої рейдерської атаки. Відтоді Микола Трибиненко та вся його родина веде антирейдерську боротьбу.

Раніше Кіровоградська прокуратура оголосила Миколі Трибиненку підозру стосовно розпаювання підприємства у 2010 р. та ще одну — щодо заволодіння земельною ділянкою, яку той за договором обміну отримав у 2013 р.

Про це в розповів співвласник «Ниви-2010» Олег Трибиненко.

Проти Миколи Павловича завели вже дві кримінальні справи, а днями ми дізналися, що проти нього сфабрикували ще третю. Буквально три дні тому слідчий, який порушив цю справу, намагався через суд накласти арешт на наше майно і врожай. Суд відмовив йому і тільки тоді ми вже побачили у реєстрі рішення суду й дізналися про цю справу», — розповів Олег Трибиненко.

Фермер переконаний, що рейдери знову хочуть незаконним шляхом відібрати у них господарство.

Олег Трибиненко додав, що суд переніс апеляцію у новій справі на початок серпня і що родина розраховує на справедливе й адекватне рішення суду.

Щодо тих справ, які були у нас раніше і які ми подавали у адміністративний суд, — про визнання договору дарування господарства недійсним, то на даний момент вони знаходяться у Вищій раді правосуддя. Тобто, якщо справа з місце не зрушить, то далі вже тільки Європейський суд», — додав фермер.

Співвласник господарства також додав, що до 26 липня проти жодної особи, які були причетні до рейдерського захоплення «Ниви-2010», не було відкрито кримінальних проваджень та не вручено підозр за фактами злочину.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

2 серпня 2018
З’явилася підбірка «ТОП-10 найцікавіших матеріалів про рейдерство в АПК»
Ви дання АgroРolit.com підготувало підбірку «ТОП-10 найцікавіших матеріалів про рейдерство в АПК за 2017-2018 роки». У ній політики,...
2 серпня 2018
Нардепи ініціюють зміни в закон, які узаконять аграрне рейдерство
Два народні депутати ініціюють внесення в договір оренди с/г земель зміни, які узаконять аграрне рейдерство. Про це ідеться в блозі «Герега та...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...