Працівники агропідприємств UkrLandFarming мітингують біля «Гадячсир» через несплату за поставлене молоко (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Працівники агропідприємств UkrLandFarming мітингують біля «Гадячсир» через несплату за поставлене молоко (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

6 липня працівники агропідприємств групи UkrLandFarming з Полтавської та Сумської областей почали мітинг під стінами заводу «Гадячсир», який входить до групи компаній «Альміра», через несплату підприємством коштів за поставлене молоко. Про це повідомляється на сайті Latifundist.com.

Нагадаємо, що у наступному місяці UkrLandFarming очікує рішення Нацбанку щодо запропонованого плану реструктуризації боргів.

Під стінами заводу зібралися близько 250 чоловік. Протестуючі стверджують, що по суті, користуючись монопольним становищем в регіоні «Гадячсир» диктує умови договору підприємствам, які виробляють молоко.

На сьогодні заборгованість «Гадячсир» перед виробниками молока 4-х підприємств: «Веприк Плюс», «Млинівський Комплекс», «Буринський» та «Шишацьке» становить понад 40 млн грн.

Підприємства опинилися на межі закриття. Півроку майже щодня «Гадячсир» отримував від підприємств по 132 т молока, спочатку сплачуючи за весь отриманий обсяг, а потім поступово зменшуючи суми виплат. Згодом товариство вже приймало продукцію з відмовою оформити як належить документи, а потім і спонукало підприємства привозити молоко знов і знов, кажучи, що інакше не сплатить свій борг, який з кожним днем ​​збільшувався і на сьогодні становить понад 40 млн грн. Жителі сіл обурені ситуацією і вийшли на акцію мирного протесту з вимогою до «Гадячсир» погасити заборгованість», — коментує директор Східного кластера UkrLandFarming Юрій Щербак.


Юрій Щербак, директор Східного кластера UkrLandFarming 

За його словами, внаслідок цього у підприємств з'явилася заборгованість по зарплатні перед співробітниками та проблеми з виплатою податків.

Протестувальники вимагають, щоб до них вийшли представники заводу і обіцяють щоденні мітинги в разі не вирішення ситуації.
За словами головного лікаря ветеринарної медицини UkrLandFarming Володимира Педана, підприємства будуть змушені прибрати все поголів'я.

«Того року воно скоротилося на 18%. Щоб наростити поголів'я доведеться витратити не один рік», — підкреслює він.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

4 липня 2018
Молоко 2-го гатунку прийматимуть на переробку ще 1,5 року, – Мінагрополітики
До 1 січня 2020 року молоко другого класу прийматиметься переробними підприємствами на будь-які цілі. Про це заявила заступник міністра аграрної...
22 червня 2018
Монополії можуть захопити земельний ринок
Через монополію аграрний ринок втрачає понад 30% прибутків. Про це розповів народний депутат України, президент Української аграрної конфедерації...
22 червня 2018
Олег Бахматюк розповів, чи «поклав око» Президент на UkrLandFarming
Власник найбільшого агрохолдингу UkrLandFarming Олег Бахматюк прокоментував інформацію на ринку, що проблеми у його компаній та в нього виникли через...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...