АМПУ оголосила тендер на розробку проекту реконструкції причалів  у Чорноморську
АМПУ оголосила тендер на розробку проекту реконструкції причалів у Чорноморську

Адміністрація морських портів України (АМПУ) оголосила процедуру відкритих торгів на розробку проекту реконструкції причалів №11-17 в морському порту Чорноморськ. Про це, з посиланням на  інформацію в системі електронних закупівель Prozorro, повідомив відділ зовнішніх комунікацій та маркетингу АМПУ.

Нагадаємо, що у першому півріччі 2018 року експорт зернових вантажів через морські порти України скоротився, в порівнянні з відповідним періодом минулого року, на 10,3% – до 17,05 млн тонн.

В повідомленні ідеться, що проектування є одним з найскладніших етапів при реконструкції чи будівництва причалів. Зазначається, що нині в цій сфері скрізь застосовуються новітні технології та інноваційні матеріали, які дозволяють замовникам продовжити термін служби об'єктів і отримати рішення, які підвищують ефективність експлуатації.

Ми очікуємо, що на цей тендер вийдуть підрядники зі значним досвідом роботи та вражаючим реноме. Всі вимоги й завдання детально прописані в тендерній документації. Для АМПУ важливо, щоб за проектування були використані сучасні практики, а реалізація проекту підвищила конкурентність українських портів", – зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Взяти участь у тендері можуть національні та міжнародні компанії. Для цього необхідно подати документи згідно з установленими АМПУ вимогам до 30 липня 2018 року. Очікувана вартість виконання робіт становить 16,7 млн грн без ПДВ.

Підрядник має виконати інженерно-геологічні вишукування, розробити документацію стадії «техніко-економічне обґрунтування» і стадії «проект», а також провести оцінку впливу на навколишнє середовище.

Очікується, що в результаті реконструкції причалів №11-17 вдасться отримати єдину причальну лінію загальною довжиною 1150 м для прийому суден з дедвейтом до 100 тис. тонн і проектною глибиною до 15 м. Днопоглиблення акваторії біля причалів повинно бути передбачено з урахуванням днопоглиблення операційної акваторії 1-го ковша Сухого лиману Чорноморського порту до 15 м. Реконструкція причалів сприятиме забезпеченню їх загальної пропускної спроможності з перевалки зернових вантажів обсягом 11,7 млн тонн. Оновлений причальний фронт також позитивно вплине на залучення додаткового вантажопотоку.

В АМПУ нагадують, що раніше провели зустріч з національними і міжнародними компаніями, що спеціалізуються на проектуванні та будівництві портової інфраструктури. На ній компаніям-членам Американської торговельної палати була представлена програма будівництва та реконструкції причального фронту в українських портах, зокрема, проекти реконструкції причалів №№ 11-17 Чорноморського морського порту.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

9 листопада 2018
До 20 листопада АМПУ підготує морські порти до льодової кампанії
ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) затвердило план підготовки до льодової кампанії 2018-2019 років. До зимового періоду...
13 серпня 2018
АМПУ домовився з бізнесом та Мінекології про оптимізацію процедури екологічних перевірок
Процедура екологічного та радіологічного контролю суден в портах України найближчим часом має стати більш прозорою і зрозумілою. Про це повідомляє...
4 серпня 2018
Катар хоче взяти в концесію два порти в Миколаєві – Мінінфраструктури
Адміністрація морських портів України і катарський портовий оператор Mwani Qatar підписали Меморандум про взаєморозуміння, який передбачає...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...