Урожай збере той, хто посадив, – Нацполіція
Урожай збере той, хто посадив, – Нацполіція

Національна поліція України стане на заваді захопленню рейдерами вирощеного врожаю. Про це під час відеоселекторної наради з керівниками поліції превенції територіальних підрозділів Національної поліції України заявив заступник голови Нацполіції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич. Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

Нагадаємо, що українське сільське господарство щорічно недоотримує близько 10 млрд грн через тіньові схеми обробітку земель, а також мільярди гривень інвестицій через заборону відчужувати землю.

За його словами, досвід минулих років показав, що під час посівних робіт проблем у фермерських господарств не виникає. Однак під час збору врожаю поліція стикається із спробами рейдерських захоплень.

Наше основне завдання – зробити так, щоб зібрав урожай фермер, який його посадив. Після цього всі господарчі суперечки мають вирішуватися у встановленому законом порядку, а саме шляхом звернення до суду. І це буде правильною позицією поліції як органу виконавчої влади, принциповою і законною, – сказав Олександр Фацевич.

Він також наголосив на необхідності проведення роз’яснювальної роботи з фермерськими господарствами про укладання договорів з поліцією охорони щодо забезпечення охорони сільськогосподарських угідь та об’єктів аграрних підприємств.

Такий формат співпраці з фермерами, як приватними, так і великими аграріями, дозволить поліцейським своєчасно відреагувати на будь-які незаконні зазіхання рейдерів, – зазначив Олександр Фацевич.

За словами заступника голови Нацполіції, поліцейська присутність є не у кожному селі та селищі. Тому поліція охорони розробить єдину дислокацію сил реагування на виклики при здійсненні охорони.

У разі звернення фермерів про незаконні дії за викликом в першу чергу прибуде той наряд, який знаходиться поруч. Незалежно від того, буде це поліція охорони, ГРПП чи наряд патрульної поліції, – підкреслив він.

Олександр Фацевич також поставив завдання у кожному регіоні керівникам підрозділів превенції ініціювати засідання оперативних штабів, створених при обласних державних адміністраціях з протидії рейдерським захопленням в аграрному секторі.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

22 березня 2019
В Україні викрили масштабну шахрайську схему продажу агротехніки в інтернеті
Зловмисники для своєї злочинної діяльності створили близько десяти фіктивних фірм. Під виглядом надання послуг із онлайн-продажу...
28 червня 2018
Аграрій закликав депутатів прийняти «Фермерський антирейдерський закон»
Фермер з Херсонщини Мартиновець закликав депутатів прийняти «Фермерський антирейдерський законопроект». Про це він заявив під час...
25 червня 2018
На Одещині рейдери намагалися зібрати урожай з полів сільської громади
Чергова спроба рейдерського захоплення відбулася у селі Станіславка Подольського району Одеської області. У протиправних діях стосовно своєї землі...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...