Україна платить за імпортну ковбасу вдвічі дорожче, ніж виручає за експорт своєї
Україна платить за імпортну ковбасу вдвічі дорожче, ніж виручає за експорт своєї

Україна продає свою ковбасу на експорт за $3/кг, а купує імпортну за $ 7/кг. Ці дані можна вивести з митної статистики Державної фіскальної служби, повідомляє agrarna-pravda.com.

Нагадаємо, Україна очолила рейтинг країн із найдоступнішими цінами на курятин.

Згідно з ними, з початку року український експорт ковбаси і м’ясних виробів склав 176 т на суму $522 тис., а імпорт 187 т на $1296 тис. Така різниця в цінах зрозуміла: країна купує ковбасу з Іспанії та Італії, а продає до Грузії, Молдови та Азербайджану.

Так, із січня по лютий 2018-го Україна наростила експорт ковбасних виробів у Грузію на $56 тис., а до Азербайджану — на $ 39 тис., повідомляє Аграрна Правда.

Основним імпортером української ковбаси є Грузія — на неї припадає майже 40 % вітчизняного ковбасного експорту.

Протягом півроку виробництво ковбаси в Україні збільшилося на 5,7% порівняно з аналогічним періодом 2017-го. З січня по травень українські підприємства виробили 98 тис. т ковбас та шинок.

Також, як повідомлялося раніше, за січень-травень 2018 держава закупила з-за кордону близько 23 тис. т свинячого сала на $14,5 млн. Це на 58% більше, ніж за ті ж місяці 2017-го. В основному сало в Україну ввезли в цей період Угорщина та Чехія — 6 тис. т і 5,5 тис. т відповідно.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...