Нардеп готує подання до Конституційного суду щодо скасування мораторію на продаж землі
Нардеп готує подання до Конституційного суду щодо скасування мораторію на продаж землі

Народний депутат Олексій Мушак готує подання до Конституційного суду щодо скасування в Україні мораторію на продаж землі. Про це він повідомляє на своїй сторінці у Facebok.

Нагадаємо, це вже друга спроба Мушака скасувати мораторій в Україні. Тоді Конституційний суд відмовився почати розгляд, не побачивши підстав порушення.

«За цей рік багато чого змінилося. Перше – зсув у суспільній думці. Поки що прихильників мораторію більшість. Але тенденція не на їхню користь. Друге і основне – рішення ЄСПЛ, яким мораторій було визнано порушенням прав людини. Це рішення є джерелом права обов’язковими для виконання судами. А підписана Конвенція, яку Україна порушує, вища від національного законодавства», – пише Мушак.

Нардеп зазначає, що для максимальної відкритості процесу підготовка другого подання буде публічною.

До тексту минулорічного подання планують додати останнє рішення ЄСПЛ. Та більш чітко прописати порушення 41 статті Конституції, де вказано про право власності. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...