Україна може потрапити в офшорний список країн ЄС
Україна може потрапити в офшорний список країн ЄС

Міністерство фінансів відзначає, що Україна може потрапити в офшорний список країн Європейського союзу, якщо не ратифікує угоду MLI (Multilateral Instrument) до 2019 року. Про це повідомляє FinClub.

Нагадаємо, через тіньову економіку Україна втратила 3 млрд грн валютної виручки.

«Багатостороння конвенція MLI – це угода, приєднавшись до якої, країна отримує можливість одночасного внесення змін в усі або деякі чинні Конвенції про уникнення подвійного оподаткування», – йдеться у повідомленні Мінфіну.

Ця угода є частиною Плану дій BEPS (Base erosion and Profit Shifting) протидії розмивання бази і виведення прибутку з-під оподаткування. Дана угода є кроком 15 BEPS Плану дій BEPS.

Підписавши і ратифікувавши багатосторонню конвенцію, Україна одночасно також виконує кроки 6 і 14 плану BEPS, які входять до мінімального стандарт плану BEPS.

На даний момент від президента очікується надання повноважень міністру фінансів на підписання угоди MLI. Потім угоду має ратифікувати парламент.

Україна повинна ратифікувати угоду MLI до кінця року, інакше може потрапити в офшорний список країн ЄС.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...