На Львівщині відкрили потужну сонячну електростанцію
На Львівщині відкрили потужну сонячну електростанцію

У Пустомитівському районі на Львівщині відкрили сонячну електростанцію Щирець -1, яка вироблятиме близько 2 млн кВт/год електроенергії. Про це передає Дивись.info.

Нагадаємо, у місті Токмак Запорізької області ввели в експлуатацію першу чергу найбільшої в Україні сонячної електростанції «Тоkmak Solar Energy».

«Нова сонячна електростанція забезпечить 90% потреб у електроенергії мешканців Щирця та людей, які проживають в даному регіоні», – зазначив директор електростанції Ростислав Станкевич.

В цьому районі це перша сонячна станція Щирець-1, але в перспективі планують будувати ще. Термін експлуатації сонячних електростанцій становить 25 років.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка відзначив, що за результатами 2017 року Львівщина має 36 МВт встановлених потужностей, з них два МВти встановлені в Щирці.

В цей проект інвестовано 2 млн євро, тож зелена енергетика активно розвивається в області. Львівщина – друга область в Україні після Херсонської за кількістю відкритих електростанцій", – сказав голова Львівської ОДА.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

23 травня 2018
У Запорізькій області відкриють завод із виробництва сонячних панелей
25 травня 2018 року Державне агенство з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) відкриє в м. Енергодар Запорізької...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...