Сьогодні нардепи вирішать долю Яценюка — джерело
Сьогодні нардепи вирішать долю Яценюка — джерело

У Вашингтоні стурбовані через урядову кризу в Україні. Про це заявили спікер Білого дому і представник Державного департаменту США.

Ситуацію в Україні вони назвали визначальною для країни, і відзначили, що у американців вона викликає велике занепокоєння. Передати повноваження Яценюка наступнику закликають спокійно. А від нового Кабміну чекають реформ.

"Ми вважаємо за необхідне, щоб Рада якнайшвидше ухвалила новий уряд, віддане необхідних реформ, особливо тим, які рекомендовані Міжнародним валютним фондом і Європейським Союзом. Ми віримо, що уряд України проведе ці реформи. Ми віримо, що воно продовжить втілювати Мінські домовленості. Це спільна відповідальність українського уряду, прем'єр-міністра і всіх членів уряду — відкласти розбіжності і зробити потрібні Україні реформи", — йдеться в офіційній заяві США.

Тим  часом в самій Україні за кілька годин народні депутати своїм голосуванням повинні вирішити долю Арсенія Яценюка, який напередодні написав заяву про відставку. Зараз головна інтрига — хто його замінить. До глибокої  ночі в урядовому кварталі тривали зустрічі.

Відзначається, що вчора в будівлі парламенту відбулося засідання фракції "Блоку Петра Порошенка". Воно тривало недовго. Депутати розповіли, що Гройсмана не було. Але новини є: до складу БПП увійшли ще троє депутатів. Це означає, що коаліція може налічувати вже 225 депутатів. Також відмовляється йти в Кабмін нинішній керівник Адміністрації президента Борис Ложкін.

Також стало відомо, що в ніч на переговори до президента Петру Порошенко прийшли і Володимир Гройсман, і Арсеній Яценюк.

Чи прийшли до згоди вночі на Банковій, стане зрозуміло вранці — на Грушевського. У парламент сьогодні надійде подання про відставку з посади прем'єра Арсенія Яценюка.

Далі, якщо за його відставку проголосують, почнеться процес утворення нової коаліції. І вже коаліція зможе офіційно в висунути кандидата на посаду нового прем'єра.

ТСН

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

29 травня 2018
«Кулю в лоб, село – в «ігнор». Аналіз політики «Народного фронту» в парламенті
«Народний фронт» і зміцнення агросектору – чи є конект між цими двома складовими? AgroPolit.com продовжує цикл публікацій...
23 серпня 2016
Криза зі зміною уряду Яценюка повністю не вирішена
Поки що криза зі зміною уряду Яценюка повністю не вирішена, але поява кабміну Гройсмана – тимчасовий компроміс. Про це у ексклюзивному...
15 квітня 2016
Рейтинги президента, прем'єра і Ради обвалилися — опитування
Діяльність президента Петра Порошенка повністю підтримують лише 2% українців, ще 15% підтримують її частково. Про це свідчать результати опитування...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...