Для українських харчових продуктів відкриється ринок Японії
Для українських харчових продуктів відкриється ринок Японії

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа перебуває з робочим візитом у Японії з метою розширення експортних постачання української сільськогосподарської та харчової продукції на японський ринок. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу зріс на 36,2%бсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу зріс на 36,2%.

У рамках візиту відбулися переговори Володимира Лапи з представниками Міністерства сільського господарства, лісництва та рибальства Японії, зокрема з Директор Департаменту охорони здоров'я тварин, безпечності продуктів харчування та споживчих питань Норіо Кумагаї. Зустріч відбулася за сприяння Посольства України в Японії та підтримки Надзвичайно та Повноважного Посла України в Японії Ігоря Харченка.

Володимир Лапа подякував японським колегам за позитивну динаміку розвитку відносин у сфері здоров’я тварин та безпечності продуктів харчування. Зокрема, він нагадав, що у 2017 році було погоджена форма ветеринарного сертифіката на експорт з України до Японії молочних продуктів.

Крім того, під час зустрічі обговорювалося питання завершення акредитації експорту з України м’яса птиці. Володимир Лапа відзначив, що у III кварталі поточного року українська сторона очікує інспекцію до нашої держави компетентного органу Японії з метою оцінки системи державного контролю виробництва м’яса птиці та продукції з нього.

Разом з цим у рамках зустрічей сторони обговорили питання встановлення умов та процедур доступу на ринок Японії яєчних продуктів, а також інших товарів, які можуть становити взаємний інтерес. У рамках обговорення цього питання японська сторона повідомила, що для експорту термічно оброблених яєчних продуктів компетентні органи повинні погодити відповідну форму ветеринарного сертифіката та за потреби здійснити інспекцію українських підприємств, зацікавлених в експорті яєчної продукції до Японії.

Сторони відзначили, що ця зустріч є продовженням плідної співпраці між компетентними органами України та Японії та домовилися про подальший розвиток двосторонніх професійних і торговельних відносин.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

25 вересня 2019
Протягом 3-5 років для українських виробників відкриється 15 нових ринків, — Тарас Висоцький
Об'єднання Мінагрополітики та Мінекономрозвитку позитивно вплинуло на розвиток експорту. Про це повідомив заступник міністра розвитку...
21 червня 2018
Японські ринки – в пріоритеті для експорту української агропродукції, – Трофімцева
Сьогодні значним попитом у японського споживача користується така українська продукція: кондитерські вироби, снеки та superfood, томатна паста та...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...