Результати переговорів Тігіпка і фермерів: посівна все ще під загрозою
Результати переговорів Тігіпка і фермерів: посівна все ще під загрозою

Затягування переговорів між компанією Імперія-Агро й ТАСкомбанком призведе до зриву весняної посівної кампанії та багатомільйонних втрат сільськогосподарських виробників. Про це заявили представники «Штабу захисту фермерів «Поверни своє!» після зустрічі з менеджментом банку, а також з його власником Сергієм Тігіпком, пише Kurkul.com.

Нагадаємо, що в минулу п’ятницю розгорівся фінансовий конфлікт між ТАСкомбанк та Імперія-Агро, заручниками якого стали 3 тисячі фермерів з усієї Україні.

Можливі збитки 10 господарств, які входять у «Штаб захисту фермерів «Повереи своє!» попередньо складають понад 248 млн грн.

Директор ФГ «Колос» Ігор Нікольченко, котрий входив до складу групи переговорників, заявив після зустрічі:

Аграрії, які хочуть повернути свою продукцію або гроші, повинні зв'язатися з «ТАСкомбанк» — ситуацію кожного розглядатимуть і вирішуватимуть в індивідуальному порядку.

На його думку, ті, хто заплатив Імперії-Агро стовідсоткову передоплату, швидше за все, нічого не отримають.

«Тігіпко заявив, що не віддасть свого. Це захист коштів вкладників банку. Якщо оплатили неповну суму, то банк зацікавлений у діалозі, щоб отримати частку, яка залишилася», — зазначив Ігор Нікольченко.

Контактні особи «ТАСкомбанку» для урегулювання спірних ситуацій з фермерами

Піддубний Євген Вікторович, директор Департаменту по роботі з VIP-клієнтами агропромислового комплексу ТАСкомбанку

+38 044 393 25 72, +38 67 214 11 87, E-mail: e.piddubny@tascombank.com.ua

Данілов Іван Дмитрович, заступник директора Департаменту по роботі з VIP-клієнтами комерційного напрямку ТАСкомбанку

+38 044 393 25 72, +38 093 701 78 52, E-mail: i.danilov@tascombank.com.ua

Як сказав Сергій Тігіпко, право власності на центральний склад Імперії-Агро перейде до банку через 27 днів. До того часу, якщо не буде домовленості з Імперією-Агро і будуть перешкоди відвантаженню продукції клієнтам, доведеться чекати весь цей час. А це травень і зірвана посівна", — передав Нікольченко.

У свою чергу, партнер, адвокат IMG partners Ігор Мельник, який представляє інтереси «Штабу захисту фермерів «Поверни своє!», який був присутній на зустрічі, зазначив, що сума протермінованої заборгованості Імперія-Агро за оцінками банку становить вже 104 млн грн. Ускладнюється ситуація тим, що власник компанії Імперія-Агро не виходить на зв'язок.

Потрібно сісти і домовитися власникам ТАСкомбанку й Імперії-Агро. Не потрібно зараз підставляти фермерів, позбавляти бізнесу", — додав він.

Ключовою вимогою фермерів до ТАСкомбанку і Імперії-Агро є пошук можливості обох компаній віддати фермерам оплачений ними повністю або частково товар: ЗЗР, добрива, насіння.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

19 лютого 2019
Посівна площа сільськогосподарських культур у 2019 році становитиме 27,7 млн га
Посівна площа сільськогосподарських культур в усіх категоріях господарств України під урожай 2019 року очікується в межах 27,7 млн га або на рівні...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...