Фермери закликають уряд змінити «начинку» комісій, які ділитимуть фермерський мільярд
Фермери закликають уряд змінити «начинку» комісій, які ділитимуть фермерський мільярд

Для справедливого розподілу «фермерського» мільярда, комісія з розгляду виділення коштів у рамках підтримки кооперативів повинна бути збалансованою. Про це у ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com розповів голова Драбівської районної організації АФЗУ Валерій Перепелиця.

Нагадаємо, у порядку, поданому Міністерством аграрної політики та продовольства та урядом, передбачено наявність комісій у складі 5-7 осіб, які розглядатимуть заявки на компенсацію коштів по дотаціям за програмою кооперативів.

«Такі комісії взагалі не потрібні, розподіл коштів мав би здійснюватись автоматично», - вважає фермер.

Також, голова Драбівської районної організації АФЗУ має власне бачення, щодо найбільш прийнятного балансу в складі комісії.

Якщо вже уряд їх прописав, то потрібно зробити збалансовану систему у комісії: третина фермерів, третина державних службовців і третина дорадників. Я пропонував такий механізм, сподіваюся до цього прислухаються, але ж ми бачимо де віз? І нині там", - прокоментував він.

Некваліфікованих та зацікавлених у власній вигоді працівників можна побачити на відповідальних посадах, розповідає Перепелиця.

«У Фермерський фонд призначають некваліфікованих людей, які несерйозно ставляться до роботи, пропускають наради й намагаються нагріти руки. Система призначення незрозуміла, це відбувається без згоди департаменту АПР, з Асоціацією теж не погоджують», - каже він.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...