Юрій Косюк розповів коли і навіщо хоче купити французьку компанію Doux Group – заява
Юрій Косюк розповів коли і навіщо хоче купити французьку компанію Doux Group – заява

МХП дійсно розглядає варіант покупки французької компанії Doux Group, але до прийняття фінального рішення ще далеко. Про це в екслюзивному коментарі AgroPolit.com розповів власник агрохолдингу Юрій Косюк.

Раніше Косюк повідомляв про наміри купити кілька заводів у ЄС. Вчора французьке видання Challenge's повідомило, що МХП подав у комітет з реструктуризації промисловості Франції (Comité interministériel de restructuration industrielle) документи на відновлення Doux Group, яка зараз перебуває у процедурі банкрутства. За даними видання, протягом останніх двох років французький виробник курятини зазнав економічних збитків на суму €35 млн.

За попередніми оцінками власника МХП Юрія Косюка, обсяг коштів для реанімації французького виробника становить €220 млн. У повідомленні ж французького видання Challenge's названо суму €150 млн, із яких близько €70 млн мають надійти від французького уряду (участь в акціонерному капіталі та на покриття збитків компанії).

Так, ми розглядаємо варіант придбання цієї компанії у Франції, як і інших аналогічних заводів у всьому світі. Наша бізнес-модель та виробничі технології найпрогресивніші й найефективніші, тому їхня поява може відродити і перезапустити будь-яке птахівниче підприємство. Щодо Doux Group, то сьогодні з французькими колегами ми поки на далекій стадії від завершення цих переговорів. Адже підприємство перебуває у стадії банкрутства і ліквідації. Воно має багато різних зобов’язань (і не лише фінансових). Ми вивчаємо всі ці моменти», – зазначив Юрій Косюк.

За його словами, швидких рішень у даному питанні не варто чекати, бо є багато ще нез’ясованих моментів.

Це має бути компромісне рішення всіх учасників цього процесу: теперішніх власників (один із них – компанія-ексклюзивний постачальник продукції цього підприємства на ринок Саудівської Аравії, тому це потребує додаткового обговорення), уряду Франції, локальної влади (провінції Бретань – Doux Group належить до її юрисдикції) та МХП. Наразі ми активно працюємо і вивчаємо всі деталі, щодо роботи й стану цього підприємства. Але ситуація дуже непроста і потребує консенсусного рішення», – пояснив він.

Бізнесмен також розповів чому МХП зацікавилася саме цією країною. «Франція тривалий час була успішним продавцем курячого м’яса (в 2000-х роках і раніше Doux була найбільшою компанією Європи в індустрії птахівництва. - Авт.), але поступово перетворилася на його імпортера. Ми хочемо перенести нашу бізнес-модель у Францію, осучаснити її виробництво і вона знову стане суперконкурентним лідером в ЄС та поверне свої позиції лідера-імпортера на всю Європу та потужного постачальника продукції птахівництва в світі», – підсумував він.

На уточнююче питання, де в такому разі опиниться українське птахівництво, Косюк додав, що наші виробники будуть лідерами на ринку азійських та арабських країнах світу і «цього не потрібно боятися».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

29 березня 2018
МХП готовий вкласти EUR 100 млн у розвиток французької компанії Doux Group
«Миронівський хлібопродукт» зробив пропозицію французам щодо купівлі компанії Doux Group із сумою інвестицій в обсязі близько EUR 100...
28 березня 2018
У МХП з'явився конкурент у питанні купівлі Doux
В однієї з провідних агропромислових компаній України «Миронівський хлібопродукт» (МХП) з'явився конкурент у питанні придбання...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...