ЄБРР виділить Україні ще 75 млн. євро — офіційно
ЄБРР виділить Україні ще 75 млн. євро — офіційно

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділить додатково 75 мільйонів євро для підтримки зусиль України в сфері енергоефективності у рамках нової Програми фінансування енергоефективності в житловому секторі України.

Відповідну заяву ЄБРР має у своєму розпорядженні Укрінформ.

«Європейський банк реконструкції та розвитку виділяє додаткові ресурси для підтримки зусиль України у сфері енергоефективності в межах нової Програми фінансування енергоефективності в житловому секторі України (IQ energy, «Ай-К'ю енерджі») обсягом 75 мільйонів євро», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що метою програми є підвищення енергоефективності в українському житловому секторі, що є одним з найбільших у Європі (понад 10 мільйонів будівель).

Програма IQ energy впроваджуватиметься через банки-партнери «УкрСиббанк», «ОТП Банк» та «Мегабанк». Її реалізація супроводжуватиметься масштабною інформаційною кампанією.

Позичальники, які відповідають критеріям участі у програмі, зможуть отримати кредити на реалізацію широкого спектру заходів енергоефективності, зокрема термоізоляцію стін, дахів та підлог перших поверхів; встановлення сучасних енергоефективних вікон, газових котлів і котлів на біомасі; модернізацію систем теплопостачання; встановлення сонячних систем опалення та багато інших заходів.

Програма IQ energy підтримується грантовим фінансуванням в обсязі 15 мільйонів євро з Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P), найбільшим донором якого є Європейський Союз. Залежно від типу інвестицій ці кошти будуть використані для покриття до 20 відсотків суми кредиту для позичальників-фізосіб і до 35 відсотків суми кредиту для ОСББ. Крім цього, для реалізації програми передбачається отримання технічної допомоги, що фінансуватиметься з коштів E5P та Шведського агентства міжнародного співробітництва з розвитку (Sida).

Окремі домогосподарства та ОСББ також зможуть підібрати на веб-сайті програми www.iqenergy.org.ua найкращі доступні технології з урахуванням своїх індивідуальних потреб. Фізичні особи також зможуть подавати через цей веб-сайт заявки на отримання грантових коштів.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Станом на середину березня 2016 року банк узяв на себе зобов'язання щодо надання понад 11 мільярдів євро в рамках 363 проектів.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

1 квітня 2016
ЄБРР виділить € 10 млн на підтримку експортерів і імпортерів України — прес-служба
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) збільшив підтримку українських експортерів і імпортерів наданням від банку «КРЕДІ АГРІКОЛЬ...
24 березня 2016
ЄБРР назвав приватизацію єдиним джерелом зростання ВВП України — Аджунер
У 2016 року в Україні не буде великих прямих іноземних інвестицій. Витрати на інфраструктуру також не виростуть. Шевки Аджунер знайшов джерело...
13 березня 2016
В капітал держбанків можуть увійти ЄБРР або IFC
Глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарєва підтримує перспективу продажу частини акцій державних Ощадбанку та Укрексімбанку таким...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...