Виробництво цукру зросло на 6,5%
Українське виробництво цукру зросло на 6,5%

В 2017/2018 МР виготовлено 2,14 млн т цукру, що на 6,5% більше порівняно з минулорічним показником — 2,01 млн т. Про це повідомляє прес-служба Укрцукру.

Зростання виробництва пов’язано із збільшенням посівних площ під цукровими буряками та запуском іще 4-х цукрових заводів до минулорічних 42.

«Виробничий сезон завершено. 46 цукрових заводів наварили 2,14 млн т цукру, що на 6,5% більше порівняно з минулим роком. Варто зазначити, що збільшення виробництва цукру могло би бути ще більшим, проте погодні умови під час вегетації не сприяли збільшенню урожайності цукрового буряку. В результаті, маємо нижчі показники цукристості та виходу цукру», — прокоментувала Руслана Бутило, провідний спікер Sugar World 2018 та керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор».

Лідером з виробництва залишилася Вінницька обл. – 445,6 тис. т цукру. Другу позицію зайняла Хмельницька обл. — 290,2 тис. т. Замикає трійку найбільших виробників Тернопільська обл. — 283,5 тис. т цукру.

Окрім того, за рахунок планових модернізацій цукрових заводів вдалося збільшити виробництво цукру І-ї категорії:

У 2017/2018 МР виробництво цукру І-ї категорії займає 50%, порівняно з минулорічними 30%, у загальній структурі виробництва», — пояснила Бутило.

Більше інформації стосовно результатів виробничого сезону та прогнози щодо майбутньої посівної спікер презентує в ході ІІ Міжнародного конгресу для виробників та переробників цукрового буряку Sugar World 2018, який відбудеться 1 березня у ТРЦ «Термінал».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...