Керівництво Мінагрополітики проігнорувало зустріч лісників з усієї України щодо стратегії розвитку галузі до 2020 року
Керівництво Мінагрополітики проігнорувало зустріч лісників з усієї України щодо стратегії розвитку галузі до 2020 року

Міністерство аграрної політики та продовольства проігнорувало зустріч представників лісгоспів різних областей України та аграрних депутатів у Львові на спеціальному виїзному засіданні. Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com із виїзного засідання комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України у Львові. 

На цьому зібранні лісники закликали народних депутатів не підтримувати «Стратегію розвитку та реформування лісового господарства до 2022 року». 

«Сьогодні разом з нами немає представників міністерства агрополітики, що вказує на їхнє ставлення до цього питання. Фактично міністерство, яке має захищати лісове господарство, сьогодні робить все для того, щоб воно загинуло», — заявив народний депутат Геннадій Бобов.

У своїх виступах працівники державних лісгоспів наголошували про недопустимість централізації структури управління лісовими господарствами, оскільки це може призвести до втрати робочих місць понад 30 тис. українців.

Окрім того, акцентувалася особлива увага на руйнівних наслідках, до яких може призвести передача лісів у концесію.
Присутні народні депутати підтримали представників лісових господарств, засудили стратегію у її поточному поданні та закликали колег пришвидшити вирішення цього важливого питання.

Народний депутат Вадим Івченко наголосив на необхідності контролю виконання прийнятих на засіданні резолюцій.

Я пропоную 1 червня провести моніторинговий комітет, на якому ми розглянемо, що було зроблено за цей час, та на якому етапі ми перебуваємо», — заявив він.

Крім того, пролунала думка про необхідність призначити відповідальну людину за стан справ у галузі.

Лісова галузь гине. Ми повинні негайно діяти. Пропоную рекомендувати кму призначити головою національного лісового агенства — бондара», — додав його колега-нардеп Валентин Дідич.

В цілому, члени комісії та присутні представники галузі були одностайними у своїх пропозиціях щодо необхідності внесення змін у стратегію розвитку лісництва України.

Тішить одностайність у висновках усіх присутніх. Завтра я матиму зустріч із Президентом і передам йому нашу сьогоднішню розмову», — підсумував нардеп від БПП Григорій Заболотний.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

1 березня 2018
В Україні щороку гине 10 тис. га соснових лісів
Щороку з карти України зникає близько 10 тис. га соснових лісів. Таку статистику озвучив заступник директора Науково-дослідного інституту...
21 лютого 2018
Мінекології хоче зробити ліси та озера приватними
Лісові та водні господарства з підпорядкування Міністерства екології та природних ресурсів України хочуть перетворити на акціонерні компанії. Про це...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...