Український виробник борошна виходить на ринок Нігерії
Український виробник борошна виходить на ринок Нігерії

Підприємство-експортер ТОВ «Українська борошномельна компанія» (Черкаська обл.) планує здійснювати поставки борошна до Федеративної Республіки Нігерія. Про це заявив генеральний директор компанії Олександр Коротков, передає прес-служба підприємства.

Нагадаємо, що в 2018 році хлібобулочні вироби подорожчають на чверть.

Коротков уточнив, що експорт борошна в цю африканську країну передбачений планом співпраці між ТОВ «Українська борошномельна компанія» і одним із провідних гравців місцевого ринку продуктів харчування.

«Делегація наших нігерійських партнерів відвідала Черкаси з метою проведення моніторингу виробничих потужностей і якості виготовленого борошна. Якість і безпека нашої продукції повністю їх задовольнили, адже відповідали найвищим міжнародним стандартам», — додав Коротков.

Подробиці та тривалість дії майбутнього договору поки не оприлюднювалися. Учасники переговорів домовилися про терміни й умови здійснення поставок, йдеться у повідомленні товариства. Однак відомо, що підписання відбудеться наприкінці лютого цього року в Женеві (Швейцарія).

Першою країною-партнером, з якою ми почали співпрацю з постачання борошна за кордон, була КНР. Зараз ми модернізували наші потужності, ввели в експлуатацію нові фасувальні комплекси, тому готові до розширення географії співробітництва», — зазначив Олександр Коротков.

Підприємство поставляє продукцію на ринки понад двох десятків країн, зокрема в Палестину та Сьєрра-Леоне. На Європейському ринку черкаське борошно користується попитом у Греції і Норвегії. Здійснюються відвантаження в Індонезію, Молдову й Венесуелу.

На даний час ТОВ «Українська борошномельна компанія» є одним із найбільших вітчизняних експортерів пшеничного борошна з України і поставляє його на ринки понад двох десятків країн.

Довідково: ТОВ «Українська борошномельна компанія» спеціалізується на закупівлі та переробці зернових. Черкаське підприємство виробляє борошно вищого та першого сорту під зареєстрованою торговою маркою «Королівське борошно» на двох підприємствах: ТОВ КХП «Талнах» з іноземними інвестиціями і на Дунаєвецькому КХП. Спілка входить до п'ятірки лідерів вітчизняного ринку експортерів борошна.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

2 жовтня 2020
Підтримка національного виробника, збільшення ринків збуту – у пріоритеті роботи уряду, – Петрашко
Підтримка національного виробника, модернізація виробництв та збільшення ринків збуту власної продукції знаходиться в пріоритеті уряду. Про...
22 грудня 2017
Стало відомо коли запрацює новий українсько-турецький борошномельний комплекс
ПАТ «Аграрний фонд» веде переговорний процес щодо будівництва борошномельного комплексу з турецькою компанією Alapala Makina (промисловий...
9 жовтня 2017
«Аграрний фонд» знайшов зникле борошно на 5 млн грн
Під час планової перевірки на ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» співробітниками ПАТ «Аграрний фонд» була...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...