Аграрний комітет виступає за внесення змін у законодавство щодо розвитку виноградорства
Депутати хочуть внести законодавчі зміни в розвиток виноградарства

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин розглянув та підтримав проект Закону №6603 від 21.06.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння розвитку виноградарства». Про це йдеться на саті ВР.

Ініціатори законопроекту: Мірошніченко Іван Володимирович, Лабазюк Сергій Петрович, Лунченко Валерій Валерійович, Бакуменко Олександр Борисович, Петьовка Василь Васильович, Івченко Вадим Євгенович, Кулініч Олег Іванович.

Головний комітет — з питань аграрної політики та земельних відносин

Основними цілями й завданнями прийняття акту є створення правових умов, сприятливих для розвитку виноградарства в Україні.

Проектом пропонується внести зміни до Земельного кодексу України та Закону України «Про оренду землі» щодо встановлення строку не менш як 25 років для користування земельними ділянками під виноградниками або для їх закладання. Окрім цього законопроектом врегульовуються питання відшкодування користувачу у разі дострокового припинення права користування земельною ділянкою його витрат, здійсненних на закладення (посадку) та / або догляд за виноградниками, а також завданих збитків», — йдеться у пояснювальній записці.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...