Виробництво вершкового масла в жовтні зросло на 5%
У жовтні зросло виробництво вершкового масла

У жовтні 2017 року обсяг виробництва вершкового масла склав 8,5 тис. тонн, що на 5% більше проти жовтня 2016 року і на 11,4% менше у порівнянні з вереснем 2017 року. Про це повідомляє Державна служба статистики. 

Випуск сирів сичужних та плавлених зріс на 12% проти аналогічного періоду минулого року — до 10,4 тис. тонн, а порівняно з вереснем поточного року скоротився на 1%.

Виробництво йогурту та інших ферментованих продуктів молока чи вершків протягом звітного періоду, порівняно з жовтнем 2016 року, скоротилось на 1% і становило 31,7 тис. тонн. У порівнянні з вереснем поточного року виробництво скоротилося на 6,3%.

Протягом жовтня поточного року сиру свіжого неферментованого (включаючи кисломолочний сир) було вироблено 5,6 тис. тонн, що на 5% менше, ніж у жовтні минулого року. Порівняно з вереснем виробництво скоротилося на 1,8%.

Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини зони проведення АТО.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...