Україна має великий потенціал для того, щоб суттєво наростити виробництво бобових культур
Українське виробництво бобових культур має великі перспективи

Сьогодні світовий ринок потребує значної кількості нішевих культур, серед яких основне місце посідають бобові культури. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Ці культури є дуже привабливими з економічної точки зору, зокрема, для середніх та малих виробників, тому завдання Мінагрополітики полягає у сприянні збільшенню долі бобових культур у структурі агровиробництва.

Таку думку висловив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань фермерства та розвитку сільських територій Віктор Шеремета під час ІІ Міжнародної конференції «Бобові культури. Назустріч викликам глобального попиту», яка відбулася сьогодні, 23 листопада, у Києві. Участь у конференції взяли представники Мінагрополітики, посольств країн світу, міжнародних організацій, науково-дослідних інститутів, трейдингових компаній, фермерських господарств та агрохолдингів України, громадських організацій, українські та міжнародні експерти.

Конференція проводиться за підтримки Мінагрополітики з метою популяризації споживання бобових усередині країни, збільшення посівних площ під бобовими культурами в Україні.

Важливість бобових культур обумовлена не тільки їхнім високим експортним потенціалом, а й ефективністю в системі сівозмін та збереження родючості ґрунтів. Важливо відзначити, що виробництво бобових культур поступово збільшується в Україні — минулого року було зібрано близько 880 тис тонн бобових. У поточному році ми розраховуємо отримати лише гороху понад 1 млн тонн, і я впевнений, що за іншими культурами ми також побачимо зростання об’ємів виробництва», — зазначив він.

За словами заступника міністра, ІІ Міжнародна конференція «Бобові культури. Назустріч викликам глобального попиту» є ефективною платформою для обміну досвідом українських та світових гравців ринку, яка зарекомендувала себе вже минулого року як майданчик для всіх, хто вже працює з бобовими, чи тільки планує займатися цими культурами.

Конференція поділялася на чотири сесії — стратегічну, економічну, професійну та дискусійну, в рамках яких висвітлювались такі питання — світове виробництво та споживання бобових культур, потенціал України на ринку бобових культур: виробництво й переробка, нові підходи та можливості для інвесторів по вирощуванню бобових в Україні, роль бобових культур у сортовій диверсифікації рослинництва, специфіка агротехнологій вирощування бобових культур та перспективи розвитку насінництва цих культур в Україні, основні напрямки збуту бобових культур та міжнародні вимоги з торгівлі бобовими — контракти GAFTA (міжнародна асоціація торгівлі зерном і кормами).

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

1 серпня 2018
Названо найбільш інвестиційно привабливий напрям агровиробництва
У сегменті органіки найбільш інвестиційно привабливим є вирощування бобових культур. Про це заявив заступник міністра аграрної політики та...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...