АСУ та USAID реалізують спільний проект
АСУ та USAID реалізують спільний проект у розвитку свинарництва

Асоціація «Свинарі України» стала однією з організацій, які виграли грант від Проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку». Про це повідомляє прес-служба АСУ.

Мета співпраці — покращити аграрну політику у сфері свинарства, підвищити якість та безпечність продукції первинного виробництва, стимулювати розвиток конкурентного середовища у галузі.

Реалізація грантової програми триватиме впродовж півроку. За цей час, за сприяння Проекту USAID, Асоціація працюватиме над розробкою проектів екологічних стандартів і настанов для впровадження гігієнічних вимог для свинокомплексів і забійних підприємств, а також складанням технологічних інструкцій щодо поводження з побічними продуктами тваринного походження.

Підписання цієї угоди — дуже важливий крок для Асоціації. Так, це не перший досвід співпраці з Проектом USAID „Підтримка аграрного і сільського розвитку“. Сподіваюся він буде успішним і надалі. Ми готові до активної роботи, адже вже маємо попередні напрацювання. Тому підтримка програми — саме те, що потрібно для позитивного результату», — наголосив Артур Лоза, президент Асоціації «Свинарі України».

Офіційне підписання документу відбулося в офісі Проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».

За словами Патріка Рейдера, уповноваженого представника — директора проекту «Програма підтримки аграрного і сільського розвитку в Україні», організація готова надавати АСУ всебічну допомогу, зокрема й експертну:

Ми розуміємо, що Асоціація підтримує і працює над багатьма ініціативами, які є важливими для українських свинарів. Сподіваємося, що наша співпраця буде успішною і принесе максимум користі виробникам. Ми, зі свого боку, готові підтримати АСУ не лише фінансово, а й залучивши найкращих фахівців».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 травня 2018
В Україні тестують американську систему контролю якості свинини, – АСУ
Асоціація «Свинарі України» (АСУ) та Університет Пердью (Purdue University, штат Індіана) проводять в Україні аудит біобезпеки свиноферм...
7 травня 2018
Компанія з Данії побудує на Івано-Франківщині м’ясопереробний завод
Один із найбільших виробників свинини в країні — компанія з данськими інвестиціями ТзОВ «Гудвеллі Україна» — побудує...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...