Експерти оцінили півроку роботи аграрного Держсекретаря — досягнень небагато
Експерти оцінили півроку роботи аграрного Держсекретаря — досягнень небагато

Півроку роботи державного секретаря Мінагрополітики Владислава Андронова не увінчалися значними успіхами. Про це пише AgroPolit.com у спецпроекті «Держсекретар «на сіні»: півроку роботи Владислава Андронова в Мінагро»

Нагадаємо, що наприкінці квітня після декількох спроб Кабінет Міністрів призначив держсекретарем Міністерства аграрної політики та продовольства Владислава Андронова. Новоспечений держслужбовець став суцільною несподіванкою цих перегонів. Адже про цю людину практично не було інформації. Навіть його фото удень зі свічкою було не знайти. Для ринку він виявився «темною конячкою», про яку більшість ні сном ні духом не відали.

 

Свої перші завдання на новій посаді він окреслив коротко й сухо:

Перед державним секретарем Мiнагрополітики стоїть дуже багато завдань. Перш за все — реформування роботи управлінської та організаційної структури міністерства для підвищення її ефективності. Окремим завданням є робота з державними підприємствами, інститути яких необхідно привести у відповідність до чинного законодавства, зокрема — забезпечити обрання їхніх керівників за прозорими конкурсами».

25 серпня уряд розпочав другий етап реформи держслужби. Мінагро опинилося серед 10 пілотних органів влади, у який вирішено набрати спеціалістів із проведення реформ і таким чином сфокусуватися на головній функції — «формуванні державної політики та значному посиленні кадрового складу державної служби».

3 жовтня 2017 року міністерство розпочало конкурси до двох новостворених директоратів — безпечності та якості харчової продукції і стратегічного планування та євроінтеграції. Також Мінагро розпочало набір експертів у нові структури.

Створення директоратів, як очікується, має модернізувати державну службу в міністерствах. Адже це логічно з огляду на те, що всю систему державної служби буде вибудувано по-новому, а державні секретарі координуватимуть увесь процес роботи.

Тож за півроку реформа просунулася лиш на дещицю, та й то тільки в інституційній площині, визначення якої не до кінця зрозуміле.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...