У 4-х областях стартували пілотні проекти з безпечності молока
У 4-х областях стартували пілотні проекти з безпечності молока

Проект зі впровадження сучасної системи контролю за безпечністю молочних продуктів стартував у Вінницькій, Миколаївській, Полтавській та Харківській областях. Про це повідомив керівник Проекту з безпечності молока САФОЗО Ігор Кравченко на конференції «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні».

«Пілотними областями обрано 4 області: Вінницька, Миколаївська, Полтавська і Харківська. В цих областях проект спільно з 10 молокопереробними підприємствами здійснює низку заходів з метою підвищення безпечності та якості молочної сировини через навчання, тренінги та індивідуальні консультації», — зазначив Кравченко.

Окрім співпраці з виробниками, проект також забезпечить необхідним обладнанням 4 державні лабораторії.

Проект забезпечить 4 державні лабораторії у пілотних областях необхідним обладнанням для впровадження державного контролю безпечності сирого молока за трьома основними показниками безпечності: загальне бактеріальне обсіменіння, кількість соматичних клітин і наявність інгібіторів», — наголосив керівник проекту САФОЗО.

Ігор Кравченко також пояснив, що проект тісно співпрацює як із Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, так і з виробниками молочної продукції.

Діяльність проекту спрямована, з одного боку, на надання технічної допомоги Держпродспоживслужбі, щоб розробити і ввести в дію сучасну систему інспектування безпечності харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу доданої вартості, а з іншого, на надання допомоги молокопереробним підприємствам», — підкреслив він.

Олександр Ярощук для AgroPolit.com

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

16 жовтня 2017
Молоко в світі подорожчало на 17%
Світові ціни на молоко у вересні досягли $39/100 кг ЄСМ, що на 1,6% вище за ціну в серпні 2017 року і на 17% вище від ціни у вересні 2016- го. Про це...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...