Наступного тижня уряд призначить заступника Мінагро з питань фермерства — перелік кандидатур
Наступного тижня уряд призначить заступника Мінагро з питань фермерства — перелік кандидатур

Наступного тижня уряд призначить заступника аграрного міністра з підтримки фермерства. Про це AgroPolit.com повідомили джерела на ринку.

Нагадаємо, що розмови про введення цієї посади ведуться в Мінагрополітики ще з приходом на посаду міністра Тараса Кутового. 

Однак лише у червні 2017 року міністерство офіційно повідомило про час «Ч» — до кінця вересня. Нагадаємо, що на наступний рік уряд планує виділити з бюджету на підтримку фермерського руху 1 млрд грн.

За словами співрозмовника, призначення відбудеться після засідання КМУ наступного тижня. На цю посаду сьогодні претендує кілька осіб.

За даними одного джерела AgroPolit.com, перша — президент «Асоціації тваринників України» Ірина Паламар. Ми зв’язалися з нею по телефону, але вона відмовилася коментувати це питання. Нагадаємо, що Паламар була радником міністра аграрної політики при Олексієві Павленку.

Як стверджує інший співрозмовник, розглядається й кандидатура голови «Аграрного союзу України» Геннадія Новікова. Наразі нам не вдалося сконтактувати: на телефонні дзвінки він не відповідає.

Тим часом, третє джерело AgroPolit.com, знайоме з ходом відбору, переконує — найвірогідніший кандидат — екс-міністр економічного розвитку і торгівлі (з 27 лютого по 2 вересня 2014 року) в уряді Арсенія Яценюка Павло Шеремета. Нагадаємо він — засновник і перший декан Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS), президент Київської школи економіки.

Я вперше чую це — від вас, і не знаю, звідки у вас така інформація. Зі мною ніхто про це не говорив», – так прокоментував він у телефонній розмові AgroPolit.com.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

7 вересня 2017
Першого зама голови асоціації фермерів хочуть призначити заступником Мінагрополітики з питань фермерства
Найімовірнішим кандидатом на посаду заступника аграрного міністра з питань фермерства називають віце-президента Асоціації фермерів та приватних...
27 червня 2017
У Мінагрополітики з’явиться заступник міністра з підтримки фермерства
Міністерство аграрної політики та продовольства України вводить посаду заступника міністра з підтримки фермерства. Про це повідомляє...
11 травня 2017
Мінагропрод звільнив заступника голови правління ДПЗКУ Андрія Задираку
Заступник голови правління «Державної продовольчо-зернової корпорація України» (ДПЗКУ) Андрій Задирака звільнений з займаної посади. Про...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...