Держземкадастр — корупційна організація на всіх рівнях — офіційна заява
Держземкадастр — корупційна організація на всіх рівнях — офіційна заява

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) — дуже корумпована структура, і це є однією з причин зростання аграрного рейдерства. Про це сьогодні під час засідання аграрного комітету розповів віце-президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ) Леонід Кириченко, повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, що оприлюднено деталі про склад новоствореної антирейдерської робочої групи при Мін’юсті. Від рейдерства сьогодні найбільше постраждали підприємства з Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Вінницької, Дніпропетровської областей.

Монополізація земельних відносин відбувається на ріні Держгеокадастру, що грає на руку рейдерам, говорить він.

Держгеокадастр — корупційна організація, починаючи з Києва й доходячи до областей. Ми — не правоохоронці… Але нинішні дії вказують саме на це… Держгеокадастр як державна структура не виправдала себе», — пояснює він.

Як приклад він навів ситуацію у Херсонській області, де в Чаплинському районі відбувається рейдерська розбірка («війна») між суб’єктами земельних відносин.    

За його словами, сьогодні фермери не захищені від такого свавілля. Адже в них не те що відділів юристів немає, а часто — й постійного бухгалтера.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...