Де брати свіжі дані для аналітики та корисні інструменти для аграрної галузі
Де брати свіжі дані для аналітики та корисні інструменти для аграрної галузі

Команда FAO та її партнери в Україні та світі представили список ресурсів, якими можна користуватися для аналізу стану світових ринків сільськогосподарської продукції та продуктів харчування або для потреб бізнесу. Про це повідомила прес-служба ФАО/ЄБРР.

1. FAO Food Price Index – один з найбільш вживаних індикаторів цін у світі, що вираховується для продовольства в цілому і для окремих груп товарів: молока, м’яса, злакових, рослинних олій та цукру. Індекси оновлюється щомісяця, і їх завжди можна подивитися на офіційному сайті FAO.

2. FAO Cereal Supply and Demand Brief – дані щодо попиту та пропозиції зернових культур у світі. Звіт за травень 2016 року вже доступний. 

3. Автоматизований баланс попиту та пропозиції молока України – інформаційна система,  створена ФАО та ЄБРР в рамках проекту «Діалог держави та бізнесу в молочному секторі України» з метою підвищення прозорості ринку молока та молокопродуктів України. Тут можна знайти актуальні дані щодо ринкових цін та індексів, балансу-попиту та пропозиції, а також індекс умовної прибутковості виробництва молока та молочних продуктів.

4. Автоматизований баланс попиту та пропозиції м’яса України – інформаційна система, створена ФАО та ЄБРР в рамках проекту «Діалог держави та бізнесу в м’ясному секторі України» з метою підвищення прозорості ринку м’яса України. Тут знаходяться актуальні дані щодо балансу-попиту та пропозиції м’яса та субпродуктів з прогнозами. Планується також запровадження індексів умовної прибутковості виробництва певних видів м’яса та надання інформації про ціни.

5.  Автоматизований баланс попиту та пропозиції зерна в Україні – інформаційна система,  створена ФАО та ЄБРР в рамках проекту «Суспільно-політичний діалог в зерновому секторі України» з метою підвищення інформаційної прозорості ринку зерна України. Тут можна знайти актуальні фактичні та прогнозні баланси попиту та пропозиції зерна в Україні, автоматично розраховані системою, актуальні дані щодо обсягів експорту та імпорту, поточних запасів зерна. Для ознайомлення також додаються баланси зерна в Україні, що розраховуються USDA та AMIS.

6. FAO Food Outlook – великий аналітичний огляд світових ринків продовольства, що виходить двічі на рік та публікується на сайті. 

7. Індекс Global Dairy Trade (GDT) – користується популярністю серед молочників. Це показник цін он-лайн торгової біржі для міжнародних молочних товарів.

8. AMIS, або Система інформаційного забезпечення ринків сільськогосподарської продукції – містить дані від FAO, Міжнародної ради по зерну та USDA (Міністерства сільського господарства США) по зернових ринках.

9. FAO Ration Formulation Tool for dairy cows – інструмент ФАО для розрахунку раціону молочних корів. Безкоштовно доступний англійською, іспанською та французькою мовами за посиланням.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

15 серпня 2017
Запрацював портал, де збиратиметься уся інформація про державну допомогу
В Україні створено «Портал державної допомоги», який містить усю інформацію про чинну та нову державну допомогу, а також — реєстр...
2 серпня 2017
Фермери отримають нове джерело інформації про ринкову ціну продукції
Для малих і середніх с/г виробників з’являється джерело інформації про ринкову ціну на продукції. Про це повідомила заступник керівника проекту...
19 червня 2017
Для захисту інформації Дерземкадастру використають Blockchain
16 червня відбулося підписання Меморандуму про співпрацю щодо створення новітньої цифрової системи захисту даних Державного земельного кадастру від...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...