Суд заарештував частку статутного капіталу найбільшого в Україні портового оператора
Суд заарештував частину статутного капіталу найбільшого в Україні портового оператора

Апеляційний суд Києва заарештував частину статутного капіталу "Трансінвестсервіс" (группа терміналів ТІС, Одеська область) у 113 млн грн, яка належить бізнесменові Олексію Федоричеву (один з акціонерів). Про це повідомляє «Новое время. Бизнес».

Як зазначається, 3 серпня колегія Апеляційного суду розглянула скаргу на рішення слідчого судді Солом'янського районного суду Києва від 27 червня, яким було відмовлено в задоволенні клопотання детектива Національного антикорупційного бюро (НАБУ) про арешт майна Федоричева.

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів вирішила скаргу задовольнити, рішення Солом'янського суду скасувати і накласти арешт на частку в статутному капіталі ТІС в розмірі 113,45 млн грн.

Нагадаємо, що НАБУ просить правоохоронців Монако вручити повідомлення про підозру Федоричеву в крадіжці 296 тис. тонн зерна у Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ).

Бізнесмен є власником компаній Fedcominvest Europe Sarl (Монако) і Fedcominvest Monaco Sam (Монако), а також акціонером ТІС-Зерно, ТІС-Міндобрива, ТІС-Руда, ТІС-Контейнерний термінал, Федкомінвест-Україна, ТІС-Вугілля, Трансінвестсервіс, ТІС-14 причал, ТІС-15 причал, АТИС.

НАБУ заявляє, що в 2014 році Федоричев у змові з екс-керівництвом ДПЗКУ організував схему з розкрадання зерна через підконтрольні бізнесменові підприємства. Кінцевим вигодонабувачем цих схем стала компанія Fedcominvest Europe SARL.

В компанії ТІС також дали роз’яснення щодо  цієї ситуації.

З осені минулого року в ЗМІ регулярно з'являються публікації, пов'язані з судовими процесами навколо компанії Fedcominvest Олексія Федоричева. Як обмежувальний захід, суди час від часу накладають заборону на продаж корпоративних часток Олексія Федоричева в ТІС. Це не тягне за собою жодних наслідків для господарської діяльності групи терміналів ТІС, і є суто забезпечувальною судовою мірою. Крім того, вищезгадані судові позови не стосуються мажоритарних власників ТІС. Наші термінали працюють у звичайному режимі та в повному обсязі виконують свої зобов'язання перед клієнтами і контрагентами», — сказано  у офіційному коментарі компанії на сторінці в ФБ.

У прес-службі стівідорної компанії зазначили, що «ТІС не є фігурантом згаданої справи, і не має підстав, щоб його коментувати». «Крім того, ми вважаємо, що коментувати судові процеси до того, як рішення пройде всі інстанції і буде фінальним — передчасно і некоректно», — підсумували там.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

25 серпня 2017
До Державного реєстру потужностей внесено 163 тисячі операторів ринку
За час дії нових умов реєстрації потужностей операторів ринку до Держпродспоживслужби звернулися та зареєстровані у Державному реєстрі потужностей...
8 серпня 2017
Алгоритм отримання АТОшниками земельної ділянки — офіційно
Від початку старту компанії із забезпечення учасників АТО земельними ділянками тільки у Київській області до Держгеокадастру звернулося близько 17...
7 серпня 2017
Мінінфраструктури звільнило керівника порту "Чорноморськ"
Міністерство інфраструктури України (МІУ) звільнило директора держпідприємства «Морський торговельний порт «Чорноморськ» (Одеська...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...