Американська компанія допоможе "Укрзалізниці" будувати локомотиви
Американська компанія допоможе "Укрзалізниці" будувати локомотиви

"Укрзалізниця" й американська компанія General Electric домовилися про співпрацю у сфері модернізації наявних і виготовлення нових дизельних локомотивів протягом наступних 10 років. Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

Так, компанії вже задекларували конкретні напрямки взаємодії в Листі про наміри, який 3 серпня підписали голова правління "Укрзалізниці" Войцех Балчун, член правління Марек Роберт Залісний і генеральний менеджер GE Transportation в країнах СНД, Європи, Близького Сходу і Північної Африки Гокхан Байхан.

General Electric і ПАТ "Укрзалізниця" розвиватимуть співробітництво для оновлення парку тепловозів і сервісного обслуговування із значним локалізації з використанням комплектуючих українського виробництва і потужностей українських підприємств. Це головна умова співпраці», — йдеться у повідомленні.

Планується, що перший контракт для оновлення локомотивного парку "Укрзалізниці" буде укладено у вересні 2017 року, а співпрацювати з GE з виробництва та модернізації тепловозів планується протягом наступних 10 років.

Локомотиви планується задіяти передусім на найбільш вантажонапружених ділянках, таких, як Камиш—Зоря—Волноваха, а також для ліквідації вузьких місць на шляху перевезення вантажів у напрямку портів.

У травні 2016 року виробники локомотивів компанії Bombardier і General Electric заявили про намір надати "Укрзалізниці" локомотиви для експериментального використання на 3—6 місяців.

У липні 2016 року компанія General Electric вирішила передати локомотив "Укрзалізниці" для випробувань в Україні. Восени 2016- го УЗ протестувала локомотив від General Electric.

Раніше в Україні тепловози (зокрема із двигунами GE) випускав "Луганськтепловоз" (яким володіє російський Трансмашхолдинг), проте його виробничі потужності знаходяться на неконтрольованій території у Луганську.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

1 грудня 2019
«Укрзалізниця» за ініціативи президента готується до запровадження приватної тяги
Пропозиції про запровадження приватної тяги за наказом Володимира Зеленського розробляє АТ «Укрзалізниця». Про це повідомив директор із...
6 грудня 2017
Американський гігант оновлюватиме «Укрзалізницю»
Кабінет Міністрів України завершив переговори з американським гігантом GE Transportation і до кінця року буде підписано угоду про стратегічне...
16 серпня 2017
«Укрзалізниця» планує підвищити тарифи на вантажоперевезення
ПАТ «Укрзалізниця» оприлюднила доопрацьований проект консолідованого фінансового плану товариства на 2017 рік, який передбачає планову...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...