Підприємство на Житомирщині страждає від рейдерства
Підприємство на Житомирщині страждає від рейдерства

Учора, 2 серпня фермерське господарство «Аделаїда», яке обробляє близько 5 тис. га в Житомирській області, стало жертвою рейдерської атаки, яку вчинили близько 15 молодиків «спортивної» статури, котрі намагалися зібрати урожай пшениці на полі підприємства. Про це повідомляється на сайті Всеукраїнської аграрної ради.

Голова господарства «Аделаїда» Сергій Рибалко розповів, що помітив чужий комбайн на своєму полі близько 20.00. За його словами, біля техніки було ще 12—15 молодиків «спортивної» статури.

«На мої запитання, що вони роблять, мені сказали: «Косимо свій урожай». У відповідь на мої протести вони сказали мені забиратися й почали погрожувати», — розповів Рибалко.

За словами фермера, поліція швидко прибула на місце злочину і зареєструвала заяву про викрадення врожаю. Правоохоронці зупинили комбайн, але вирішили залишити його на полі.

Ця компанія, яка здійснила напад, орендує земельні паї по всьому районі, але ніколи не обробляла їх. Зазвичай вони здають землю в суборенду. В нашому випадку сталася «шахматка», бо вони стверджують, що орендують невеликий шматок посеред нашого поля, яке ми, до речі, обробляємо вже понад 5 років. Тим не менш, скосити вони хочуть урожай з усього поля», — наголосив голова господарства.

Він повідомив, що наразі райдержадміністрація Новоград-Волинського району отримала від «Аделаїди» всі наявні документи на землю і вирішує питання щодо прав оренди. Водночас правоохоронці відкрили провадження про розкрадання і збиток на 170 тис. грн.

Тим часом «Аделаїда» втратила доступ до свого врожаю і не може продовжувати збиральну кампанію.

Поки що комбайн рейдерів зупинений, але він залишається на полі. І всі ці молодики сидять біля нього. Щойно приїжджає поліція, вони відходять убік, а коли правоохоронці їдуть, приходять знову. Зараз там і наші люди, але ситуація дуже непевна. Ми спробуємо сьогодні зайти на поле і скосити, але, думаю, що ці хлопці навряд чи дадуть нам це зробити», — зауважив Сергій Рибалко.

Нагадаємо, що у разі підозри про небезпеку ви можете звернутися за консультацією до фахівців ВАР з юридичної та силової протидії за телефоном гарячої лінії +38 067 472 12 44.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

1 вересня 2017
Україна подвоїть імпорт жита
Через високий попит із боку виробників житнього борошна імпорт культури збільшиться у 2—2,5 разу. Такі прогнози повідомляють у Daniel Trading. ...
4 серпня 2017
АФЗУ зафіксувала 570 випадків рейдерства
Кількість випадків силового захоплення аграрних господарств невпинно зростає і становить понад півтисячі. З такою заявою виступив президент Асоціації...
3 серпня 2017
Донецькі рейдери «віджимають» землю підприємства на Харківщині
Підприємство «Колос» у Коломацькому районі Харківської області стало об’єктом рейдерських атак. Про це повідомляє медіакомпанія...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...