Депутати місцевої міськради намагаються розпалити конфлікт на «Артемсіль»
Депутати місцевої міськради намагаються розпалити конфлікт на «Артемсіль»

Деякі представники місцевої міськради намагаються розпалити конфлікт на державному підприємстві «Артемсіль». Про це повідомляється на сайті Комсомольської правди.

За інформацією видання, міський депутат Роман Махник ​​провокує конфлікт серед працівників з метою зміни керівництва підприємства.

«Останній намагається налаштувати частину колективу проти чинного менеджменту. Робить він це, залякуючи співробітників начебто швидким рейдерським захопленням підприємства з боку невідомих осіб. А для того, щоб цього уникнути цього, (за порадою Махника) нібито потрібно скинути директорів і головних інженерів шахт ДП із займаних посад», — зазначає КП.

При цьому, сам Р. Махник, окрім депутатської діяльності, разом із дружиною займається продуктовим бізнесом. Його ФОП у тендерних закупівлях комунальних установ грає роль  «прокладки».

Так, наприклад, ФОП «Махник Роман Петрович» нещодавно виграв тендер (загальною вартістю близько 200 тис. грн) на забезпечення продуктами харчування дошкільного навчального закладу №17. Водночас, ніякими виробничими потужностями для виробництва цих продуктів «переможець» не володіє», — зазначає видання.

Махник, за інформацією ЗМІ, раніше активно звинувачував «Артемсіль» у роботі на Росію, вимагав відкриття кримінальних справ проти співробітників ДП ​​за корупцію і досі всіляко очорнює завод у своїх публічних виступах.

В НАБУ заявляють, що кримінальних справ проти менеджменту «Артемсолі» немає, а ті, які були, — закриті, оскільки не знайшли підтвердження.

Додамо, що за останні два з половиною роки на підприємстві вже щонайменше тричі змінилося керівництво. І тільки останні півроку дещо вдалося стабілізувати ситуацію на виробництві, наростити видобуток і отримати нові ринки збуту української солі в країнах ЄС.

Нагадаємо також, що в Кабміні вирішили готувати «Артемсіль» до приватизації. Коли відбудеться цей процес — невідомо.

До того ж у самому колективі «Артемсолі» виступили проти приватизації і заявили про намір взяти потужності ДП в оренду з метою відтермінувати процес продажу підприємства.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

7 серпня 2017
Чистий прибуток "Артемсолі" збільшився в 4 рази
Державне солевидобувне підприємство «Артемсіль» за результатами першого півріччя 2017 року отримало 73,3 мільйона гривень чистого...
19 липня 2017
«Артемсіль» під загрозою рейдерського захоплення
Працівники державного підприємства «Артемсіль», розташованого в Донецькій області, повідомляють, що керівництво ДП сприяє можливому...
12 липня 2017
Уряд має намір приватизувати «Артемсіль»
Державне підприємство «Артемсіль», яке спеціалізується на видобутку, переробці й реалізації кам'яної солі, уряд має намір приватизувати...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...