Гройсман ініціює широке обговорення земреформи
Гройсман ініціює широке обговорення земреформи

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює залучення широкого кола громадськості, експертного середовища та профільних об’єднань до розробки й обговорення моделі обігу земель, щоб у кінцевому підсумку вона працювала на розвиток і в інтересах фермерства. Про це голова уряду сказав під час «Години запитань до уряду» у Верховній Раді.

Нагадаємо, нещодавно AgroPolit.com з посиланням на власні джерела на ринку повідомляв про те, що Уряд разом з аграрними асоціаціями готує земельний меморандум, який визначить правила роботи на вільному ринку землі та умови і час його запуску. Детальніше про це читайте у матеріалі «Земельний меморандум авторства «Гройсман&аграрні асоціації».

«Україні, фермерству, агросектору потрібен новий закон про обіг земель і вдосконалення наявних механізмів, зокрема й оренди (землі). Ми працюємо у цьому напрямку. Закон про обіг земель має бути ухвалено в інтересах відродження українського фермерства», — переконаний Володимир Гройсман.

За його словами, уряд вже сьогодні вживає усіх можливих заходів для протидії земельному рейдерству. Так, нещодавно прийнято низку постанов, які ускладнили будь-які незаконні дії щодо власників або орендарів землі. 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...