Тарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України
Аграрний комітет відпустив Тараса Кутового з посади міністра

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України підтримав заяву про відставку з посади міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового. Про це повідомляє AgroPolit.com.

«За» проголосували 19 народних депутатів,  2 — утрималися, 1 — проти.

Нагадаємо, що Тарас Кутовий подав заяву 23 травня 2017 року. Причину своєї відставки політик не вказав. Наступним кроком має бути голосування у Верховній Раді України. Кутовий очолював Мінагрополітики з 14 квітня 2016 р.

На початку розгляду цього питання заступник голови аграрного комітету Олександр Бакуменко заявив:

Це його особиста позиція, він все пояснив у заяві. Раніше комітет схвали річний звіт Мінагрополітики. Тому питань до його роботи немає. Прошу вас підтримати цю заяву і проголосувати за відставку, щоб передати її до сесійної зали Ради… Він — високо порядна людина. І має право вибрати той шлях особистого розвитку, який вважає абсолютно правильним».

Депутати погодилися з ним.

Народний депутат від БПП Григорій Заболотний позитивно схвалив роботу Тараса Кутового:

Наш комітет тісно і плідно працював з міністром Кутовим. Жоден, з ініційованих ним законів, ми не відхилили. Так само він підтримував наші комітетські ініціативи. Його заява – особиста позиція політика, який багато зробив для галузі і має на це право. Думаю, що ми маємо її підтримати».

Народний депутат Сергій Лабазюк наголосив, що відставку Тараса Кутового не варто переносити у політичну площину.

Не варто говорити про нього у минулому — Тарас Вікторович — наш колега по комітету, його лідер. Його робота відчувається у прийнятих законах. Сподіваюся, що його наступник підтримуватиме розпочаті ним зміни та напрацювання. Це питання слід розглянути і , можливо, у другій половині дня винести цю заяву у зал парламенту, щоб він міг проголосувати», — каже він.

Як писав AgroPolit.com, у матеріалі «1 рік Тараса Кутового на посту аграрного міністра» основними досягненнями Мінагрополітики були: затвердження на 5 років держпідтримки аграріїв 1% ВВП, розвиток нових експортний ринків та основних напрямків органічної продукції, зміщення бюджетної підтримки в бік фермерів. За час роботи Кутового Мінагрополітики подало до Верховної Ради 12 законопроектів.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...