В Україні працюють над посиленням фітосанітарного контролю за підтримки FAO
FAO підтримує посилення фітосанітарного контролю в Україні

З 12 по 14 червня у Києві проходить другий національний семінар Регіонального проекту «Зміцнення потенціалу національних служб фітосанітарного контролю у чотирьох східноєвропейських країнах» (Україна, Молдова, Вірменія та Білорусь). Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Метою Регіонального проекту є налагодження тісної взаємодії між національними організаціями з карантину і захисту рослин.

Захід проходить за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН FAO та присвячений питанням обстеження зернових і зернобобових культур на предмет виявлення збудників хвороб рослин у період вегетації.

Семінар складається з двох частин – теоретичної та практичної. В рамках теоретичної частини експерти FAO поділяться своїм досвідом стосовно обстеження та фітосанітарної експертизи посівів зернових. Протягом практичної частини проводитимуться обстеження посівів ячменю в одному з сільських підприємств Київщини, експертиза відібраних зразків здійснюватиметься в Центральній фітосанітарній лабораторії.

Ми вдячні FAO за конструктивну позицію та розуміння процесів, які відбуваються в Україні, а також за підтримку роботи Держпродспоживслужби. Відзначу, що у рамках Регіонального проекту готується ряд місій, які будуть у подальшому розвивати потенціал Служби», – зазначив Володимир Лапа. 

За словами голови Держпродспоживслужби, у липні за участі чотирьох країн заплановано проведення регіонального семінару щодо процедури нотифікації фітосанітарних заходів у системі WTO. А восени відбудеться національний семінар щодо проведення фітосанітарної експертизи. Також експерти FAO підготують порівняльну таблицю відповідності національного законодавства міжнародним стандартам з фітосанітарних заходів Міжнародної конвенції захисту рослин.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...