В Україні повинні створювати власний продукт і формувати економіку доданої вартості
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман

Аграрний сектор економіки України, який формує понад третину валютної виручки країни, має поступово переходити від сировинного експорту до розвитку власного продукту і формування доданої вартості всередині держави. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відвідання Національного університету біоресурсів і природокористування України, повідомляє Урядовий Портал.

Глава Уряду взяв участь у відкритті нового навчального корпусу і привітав викладачів та студентів із 119-річчям закладу.

«Ми маємо разом працювати над тим, щоб України посіла своє місце – в Європі й світі. Україна має стати економічно сильною, і агросектор тут грає провідну роль. Більше того, агросектор має можливості, які ще не використані. Минулого року ми зібрали понад 66 млн тонн. Це дуже добре, але завдання – перебудова економіки з сировинного типа на економіку доданої вартості. І без науки, без інвестицій в науку, без запровадження інновацій – важко досягти лідерства й утримати його», - зазначив глава Уряду.

Він підкреслив, що зі свого боку Уряд вже працює над програмами підтримки агросектору і запроваджує їх.

В 2017 році вперше ми заклали програму розвитку АПК. Плюс заклали 550 млн на підтримку аграрного машинобудування. В 2018 році ця цифра буде збільшена на 50%», - повідомив прем’єр-міністр.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...