Україна зможе експортувати насіння на ринок ЄС
На ринки ЄС потрапить українське насіння

Єврокомісія відновила роботу в напрямку визнання еквівалентності української системи офіційного контролю та сертифікації насіння вимогам Європейського Союзу. Про це на своїй сторінці у Facebook написала заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

«Отримали листа-підтвердження від Єврокомісії щодо виконання Україною всіх умов для експорту нашого насіння зернових на ринок ЄС. Остаточний дозвіл очікуємо отримати до кінця поточного року», – повідомила заступник міністра.

Представники провідних насіннєвих компаній позитивно сприйняли новину про відновлення процедур відповідності.                                                                                                       

Українське насіння може бути конкурентоспроможним у Європі, що дасть можливість відновити власну селекцію та насінництво, і наблизити якість насіння до європейських вимог. Для ТОВ «Євраліс Семенс Україна», який має один з кращих за обладнанням насіннєвий завод, а відповідно, й високу якість передпосівної підготовки насіння, це чудова нагода експортувати насіння до країн Європи», – зазначив менеджер по роботі з ключовими клієнтами компанії «Євраліс Семенс Україна» Володимир Мокрієнко.

Це відкриває потенційні можливості для експорту українського насіння в країни ЄС.

Українська сторона виконала всі кроки, щоб українське насіння було визнане у Європі. Сьогодні це дуже успішний результат для ринку, тому що компанії та профільні асоціації робили все можливе для пришвидшення цього процесу вже багато років. Для нашої компанії – це можливість виходити на нові ринки», – прокоментувала начальник юридичного департаменту ТОВ «Маісадур Семанс Україна» Андрущенко Євгенія.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...