Заморозки не вплинули на експорт української лохини
Заморозки не вплинули на експорт української лохини

Виробничі площі під лохиною в Україні перевищили обсяги промислових насаджень малини і досягли 1100 га. Про це повідомив керівник проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти" Олександр Хорєв на конференції "Ягоди України-2017", передає propozitsiya.com.

За його словами, в сезоні-2017 зростання виробничих площ супроводжується входженням в плодоношення великих плантацій лохини, насаджених великими виробниками в попередні роки.

Експерт наголошує, що в минулому році ціни на лохину різко впали - з 140 грн / кг в середньому за сезон в 2015 році до 80 грн / кг в 2016-м.

У 2017-му спад, згідно з його прогнозами, продовжиться, але сповільниться: середні за рік ціни очікуються на рівні 70 грн / кг, що, як і раніше, дозволить виробникам непогано заробити.
Двигуном зростання цін і виробництва виступає попит на зовнішніх ринках, перш за все в ЄС. Тому експорт, як прогнозується, буде рости і досягне 1500 т.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

6 листопада 2017
Україна експортує майже 90% врожаю лохини
Майже 90% врожаю української лохини йде на експорт. Про це повідомляє «Інфо-Шувар». Нагадаємо, що українські ягоди захоплюють Європу....

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...