Сьогодні в Україну з новими вимогами прибуде місія МВФ
Сьогодні в Україну з новими вимогами прибуде місія МВФ

Уряд не може знайти компроміс в пенсійному питанні з представники Міжнародного валютного фонду(МВФ). Про це повідомляють джерела AgroPolit.com.

Нагадаємо, що 16 травня в Україну прибудуть представники МВФ, яким буде представлений проект закону про пенсійну реформу.

«Міжнародний валютний фонд на переговорах з Кабінетом міністрів України відмовляється погоджувати осучаснення пенсій з 1 жовтня і скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів знайоме з ходом переговорів», – передає «Інтерфакс-Україна».

За словами представника МВФ в Україні Жерома Ваше, що важливий нормальний прозорий ринок землі зі зрозумілими цінами.

Крім того, важливо, аби у середніх та дрібних фермерів була можливість інвестувати й отримати банківські кредити. Зараз над проектом реформи працює уряд, який залучає різних партнерів, і визначає, якою має бути ця реформа. Сподіваємося, що ринок землі має запрацювати у 2018. Але треба, щоб цей ринок був достатньо глибоким і прозорим. На цьому ринку банківські кошти також мають стати доступними для фермерів», – пояснив він.

Як повідомив раніше міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, земельні закони («Про обіг с/г земель», консолідацію та інші) можуть розглянути в Раді в кінці травня- на початку червня.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...